Serveis

Calella obre les portes d'una oficina d'habitatge amb “vocació comarcal”

El local, ubicat a la plaça Vicenç Ferrer, també dóna servei als veïns de Sant Pol de Mar

Inclou la Fundació Hàbitat Solidari, que gestiona lloguers socials

Calella va inaugurar ahir el nou servei de l'oficina local d'habitatge a la cèntrica plaça Vicenç Ferrer. L'espai, que segons va remarcar l'alcaldessa, Montserrat Candini (CDC), neix “amb vocació comarcal”, atendrà les demandes en matèria d'habitatge de la ciutat i també dels veïns de Sant Pol, municipi amb el qual s'ha signat un primer acord de col·laboració. “No entrem en competència amb ningú, sinó que volem donar una resposta real i propera a les demandes de les persones que passen una situació econòmica complicada que afecta casa seva”, va dir Candini. L'oficina, que tindrà fil directe amb l'Agència d'Habitatge de la Generalitat, allotjarà la Fundació Hàbitat Solidari. Aquesta entitat, avalada per l'Ajuntament, gestiona en aquests moments uns 65 pisos, dos dels quals estan disponibles per llogar. El seu president, el tinent d'alcalde Jordi Sitjà (CDC), va aprofitar l'acte per demanar la col·laboració dels propietaris de pisos buits que vulguin posar-los a disposició de la fundació, que garanteix el cobrament íntegre del lloguer i el retorn del pis en bon estat quan acaba el contracte. Paral·lelament, l'oficina local d'habitatge de Calella ofereix també el servei d'intermediació hipotecària (SIH) de la Diputació per evitar que les famílies siguin desnonades pel deute amb els bancs.

Un servei al Maresme

Calella té l'única oficina local d'habitatge de la comarca que no té cap lligam amb el mateix servei que s'ofereix des de les instal·lacions que el Consell Comarcal del Maresme té a Mataró i que funcionen des del 2005. La consellera comarcal de Serveis als Municipis i Planificació i alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno (ERC), explica que s'havia parlat amb Calella per posar en marxa un espai vinculat a la xarxa comarcal però que les converses no van arribar a bon port. “Des del Consell també apropem el servei als municipis amb atenció directa als dos Arenys, Sant Vicenç i Pineda”, precisa, i avança que aviat se signarà el conveni per convertir el local de Pineda en una subseu que doni atenció a tots els pobles de la zona nord del Maresme.

LA FRASE

Volem donar una resposta real a les persones amb una situació complicada que afecta casa seva
Montserrat Candini (CDC)
alcaldessa de calella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona