Infraestructures i serveis

societat

subministrament d'aigua

Una greu avaria deixa tot un dia sense aigua Palafolls

Dissabte a la nit es va rebentar la canonada que alimenta els dipòsits i va afectar de ple el 40% dels usuaris

El servei va trigar més a restablir-se per problemes afegits i va provocar moltes crítiques

Palafolls va viure diumenge un dels episodis més greus, en nombre d'afectats, en el servei de subministrament d'aigua. Dissabte, al voltant de les nou de la nit, es va rebentar una canonada principal que passa per l'avinguda Pau Casals i que bombeja l'aigua des de la potabilitzadora fins al dipòsit del municipi. L'episodi, que va deixar sense subministrament el 40% de la població, no es va tancar del tot fins a la tarda vespre de diumenge. La situació va generar una allau de crítiques dels ciutadans, queixosos amb la manca d'informació tant de la companyia gestora, Sorea, com del mateix Ajuntament. Ahir, Sorea va emetre un comunicat en el qual explicava que, tot i que el trencament de la canonada va ser dissabte, els operaris no van començar a treballar fins a les 7 del matí de diumenge perquè hi havia prou aigua acumulada en els dipòsits i se'n garantia el subministrament. Segons l'empresa, els tècnics van enllestir l'actuació al voltant de les 4 de la tarda i llavors es van adonar que havia entrat aigua barrejada amb fang al dipòsit. Sorea va optar per buidar-lo, netejar-lo i tornar a omplir-lo amb aigua neta. Aquest fet va allargar encara més el procés de recuperació i normalització del servei, perquè es va anar donant de manera progressiva, ja que una obertura sobtada hagués pogut provocar un nou trencament a la xarxa.

Avaria fortuïta

Segons Sorea, la zona afectada va ser a les Ferreries, Santa Maria i part de Mas Carbó, mentre que a Sant Genís i Sant Lluís no va afectar el tall. L'aigua va començar a tornar a les cases al voltant de les 6 de la tarda i cap a les 9.30 h tot el municipi tenia aigua. En declaracions a Ràdio Palafolls, el gerent de Sorea al Maresme, Elies Serraviñals, va explicar ahir que havia estat una avaria fortuïta i que la canonada afectada feia set anys que no havia provocat cap problema. Preguntat sobre la manca d'informació als usuaris, Serraviñals va lamentar les molèsties ocasionades a la ciutadania. Paral·lelament, des del consistori, el regidor de Territori, Josep Rueda (PSC), va avançar que el consistori està a l'espera de l'informe definitiu per fer-ne una avaluació i decidir quines actuacions cal prendre. “Tant el manteniment com les inversions de la xarxa van a càrrec de Sorea, que s'encarregarà també de l'asfaltatge del tram de l'avinguda Pau Casals que es va malmetre”, va precisar.

LA XIFRA

40
per cent de la població
de Palafolls va quedar-se sense aigua com a conseqüència de l'avaria detectada dissabte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona