Serveis

L'Ajuntament ignorava el canvi d'amo del Selva Mar

El consistori obre un expedient perquè el titular de l'hotel, comprat al gener, no es corresponia amb el de la llicència

Dulsat reprova moralment Velasco

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha obert nou expedients de sanció al grup hoteler Savoy, que gestiona l'empresari José Luis Velasco. Un d'aquests expedients es deu al fet que el titular de l'hotel Marina Sand (antic Selva Mar) no es corresponia amb la llicència d'activitat concedida pel consistori. El Marina Sand va ser comprat al gener per Velasco, i quatre hotels del grup van ser tancats a principis de mes per l'Ajuntament pel frau detectat en la llum i el gas.

Els nou expedients tenen a veure amb la falta de seguretat i els greuges provocats en els serveis turístics. L'alcalde, Jaume Dulsat (Partit Demòcrata Català), diu que alguns expedients es treballen junt amb la Generalitat. La direcció dels serveis territorials d'Empresa i Ocupació es planteja intervenir-hi.

Dulsat justifica per què l'equip de govern (PDC, ERC-Avancem i PSC) va abstenir-se de declarar Velasco persona no grata en el ple de dilluns. “Si ho haguéssim fet, aquest senyor hauria tingut arguments en contra de l'Ajuntament. Moralment ja reprovem la seva actuació.”

Miguel Gracia (ICV-EUiA) va retreure a Dulsat que no anés a la manifestació de protesta de dijous dels treballadors del grup d'hotels, als quals deuen uns 200.000 euros. El batlle va dir que estava treballant “i no d'esbarjo”.

Un empleat no s'explica el frau i que l'hotel fos ple

Pendents de cobrar del mateix empresari, José Luis Velasco Blanco, empleats i exempleats que treballaven per a l'hotel s'han mostrat indignats per la seva manera de fer. Abdullah era ajudant de cuina al Marina Sand (antic Selva Mar) i hi havia treballat unes setmanes fins que l'Ajuntament el va fer tancar després de comprovar el frau en el serveis de llum i aigua. “Vaig treballar un mes i mig i no he cobrat res, i tinc dues factures per pagar.” L'empleat no s'explica una cosa. “Això no pot ser. No entenc que l'hotel [el Marina Sand] estigués complet i es fes el que es va fer.” Al Marina Sand hi havia 450 persones allotjades quan va ser tancat. La Rosa, cambrera de pis (dona de la neteja d'habitacions) del Savoy, és una exempleada del grup d'hotels. Se'n va anar abans que l'establiment fos tancat. Ha presentat denúncia a través de CCOO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia