Infraestructures i serveis

política

transports

El govern català impulsarà una “llei d'estat” del transport públic

La nova norma també regularà Rodalies amb l'objectiu que aquest servei sigui tant “fiable” com el dels Ferrocarrils de la Generalitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha explicat aquest dimarts que el govern català impulsarà una “llei d'estat” que reguli tots els serveis de transport públic.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rull ha assegurat que aquesta nova llei “ho regularà tot”, no només el que pertany a la Generalitat, sinó també la part de Rodalies, ja que ara la Generaliat és titular d'una competència “impossible” i “aspirem a què el sistema de rodalies sigui tant fiable com el dels Ferrocarrils”. En aquest sentit, el conseller ha afegit que “l'actitud d'Adif és impresentable”.

Rull, a més, també s'ha mostrat partidari d'un “nou model de gestió de peatges”, tot i que no ha entrat en masses detalls. Finalment, en la mateixa entrevista el conseller ha assegurat que “abans de finals d'any” es plantejarà com acabar el tram central de la L-9, que passa per l'Hospitalet de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia