Serveis

El Consell veu avantatges de ser accionista de Fisersa

El president del Consell de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, pensa que se'n beneficiaran sobretot els pobles petits

Marta Felip adverteix que la prestació de nous serveis haurà de ser gradual

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, considera que seran principalment els pobles petits de la comarca els que es poden beneficiar més de l'entrada de l'entitat supramunicipal en l'accionariat de Figueres de Serveis SA (Fisersa), una decisió que avui hauria de ratificar per fer-la efectiva el ple de l'Ajuntament de Figueres.

Roquer creu que la possibilitat d'oferir més serveis de qualitat a més pobles és “especialment bo” en el context futur que cada cop hi haurà menys aigua. A més, va afirmar que Fisersa podria ser un bon soci en la gestió de les xarxes en alta que té ara el Consell, que són tres: la de l'Albera, la del Fluvià i la de l'Estela. Entre els avantatges hi ha per Roquer el fet que Fisersa no ha de repartir dividends per la seva pròpia naturalesa i, per tant, els beneficis es poden reinvertir en la conservació de les estacions depuradores, per exemple, i per tant a poder ampliar la seva vida útil.

El president del Consell, que va comparèixer davant dels mitjans en la sala Salvador Dalí de Fisersa, considera que ara serà “més fàcil” que es prestin serveis en aquests punts que tenen a la xarxa (les tres d'alta) i també ara “serà més fàcil que ho facin en aquells pobles que tenen estacions depuradores”.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que compta poder ratificar avui l'entrada del Consell Comarcal com a nou accionista de Fisersa en el ple d'avui on està en minoria, adverteix també que la prestació de nous serveis de Fisersa a altres municipis que no són Figueres haurà de ser “proporcionada i gradual”. L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, va destacar en positiu l'experiència del seu Ajuntament a Fisersa i va afirmar que l'empresa pública qualitativa és un plus.

ERC, CUP, PP i C's van queixar-se ahir que el govern CiU-PSC hagi anunciat l'acord de permetre que el Consell Comarcal entri a l'accionariat de Fisersa abans d'aprovar-se en el ple, que es fa avui.

LA FRASE

La prestació de nous serveis de Fisersa a altres municipis haurà de ser gradual i proporcionada
Marta Felip
ALCALDESSA DE FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia