Infraestructures i serveis

Acord al ple de Roses per repensar el servei de neteja

Es faran estudis per valorar alternatives al model mixt de Rosesnet

ERC vol municipalitzar i el govern diu que externalitzar la gestió no és privatitzar

El contracte de l'empresa mixta Rosesnet, que s'encarrega de la recollida i neteja al municipi de Roses, arribarà a terme el desembre del 2017 i s'haurà de redefinir com es prestarà aquest servei a partir del 2018.

Per estudiar-ho, en l'últim ple tots els grups polítics van aprovar encarregar estudis econòmics i tècnics que permetin valorar alternatives. La proposta d'encarregar aquests estudis la presentava el grup d'ERC, que remarcava que la decisió que prendrà el consistori el 2017 comprometrà per molts anys els futurs governs de Roses, siguin quins siguin. ERC ja ha avançat que la proposta que defensarà és la municipalització del servei de neteja i recollida d'escombraries.

Municipalitzar

Els arguments dels republicans són que la municipalització “democratitza el servei públic i posa el ciutadà al centre de les prioritats”. També defensen que la municipalització beneficiaria les arques públiques perquè estalviaria el benefici industrial de l'empresa privada i l'IVA del 21%. Altres avantatges podrien ser, segons ERC, la garantia de condicions laborals més justes per als treballadors i una millora del servei. Des del govern municipal, l'alcaldessa, Montse Mindan, va respondre, però, que les opcions no s'han de limitar a la municipalització o la privatització en el sentit estricte d'aquests termes.

Gestió externa

Mindan defensa que actualment la neteja i recollida d'escombraries ja és un servei públic a Roses i que en tot cas és la gestió d'aquest servei que és externalitzada. L'alcaldessa també va argumentar que optar per la gestió exterior del servei no significa que això hagi de ser en detriment de les condicions laborals dels treballadors.

El consistori es dóna ara un termini de tres mesos per a l'elaboració dels estudis encarregats i, un cop disposi d'aquest material, es reunirà una taula de treball on estaran representats tots els grups municipals per valorar les alternatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona