Infraestructures i serveis

Municipal

Cornellà atura la pròrroga de la concessió de l'aigua perquè podria ser il·legal

El conveni entre l'Ajuntament i l'empresa estava vinculat amb unes obres, aprovades de manera inicial, i que també s'han deixat sobre la taula

L'equip de govern de Cornellà del Terri (Gent-CiU) ha retirat el projecte de la nova connexió de la xarxa d'aigua amb un pou de captació, aprovat de manera inicial al novembre, així com el conveni per prorrogar la concessió a l'empresa que dona el subministrament. La decisió s'ha pres després que l'oposició (CpC-ERC) alertés que la pròrroga del conveni no era legal. En el ple del novembre van votar en contra del projecte per aquestes raons –i també perquè consideraven que les obres no estaven justificades des del punt de vista tècnic– i aquesta setmana han presentat al·legacions en aquest sentit.

Segons CpC-ERC (formació que ahir no tenia constància de la retirada del projecte), la possible il·legalitat del conveni rau, entre altres punts, en el fet que les obres impliquen una modificació de les condicions de la concessió, i això impedeix la pròrroga.

L'alcalde, Salvador Coll, va explicar ahir que han demanat uns informes sobre si aquesta pròrroga s'ajusta o no a la normativa vigent i que fins que no els rebin el projecte quedarà sobre la taula.

Les obres consistien a connectar una canonada provinent del pou de ca l'Avellana, de propietat municipal (tot i que els drets d'explotació estan a mans d'uns privats, entre els quals figura un regidor de l'equip de govern) al dipòsit de Pujals dels Cavalles, així com la instal·lació d'un sistema de tractament de l'aigua. La inversió, d'uns 416.000 euros, l'hauria fet l'empresa concessionària, Prodaisa, i a canvi, s'allargaria vuit anys més (fins al 2016) el permís de concessió.

La necessitat

D'altra banda, l'oposició assegura que no s'ha demostrat des del punt de vista tècnic que calgui aquesta nova captació. Sobre això, l'equip de govern argumenta que si bé ara no hi ha problemes d'abastament, és probable que n'hi hagi a mitjà termini, sobretot per l'increment de l'activitat a la zona industrial. “És en previsió de futures necessitats”, va manifestar Coll.

Actualment, una part del municipi s'abasteix d'Aigües de Banyoles, un fet que l'equip de govern no vol que vagi en augment.

LA FRASE

Les obres semblen una excusa per fer una inversió que obligui a prorrogar la concessió
DE LES AL·LEGACIONS DE CPC-ERC

LA XIFRA

416.000
euros
era el pressupost de les obres que es van aprovar de manera inicial al novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia