Infraestructures i serveis

El Consorci Costa Brava atribueix les irregularitats a la manca de personal

L'ens insisteix en la impossibilitat de continuar actuant en el servei ordinari i d'acomplir els objectius si no compta amb més del doble de la plantilla

El president del Consorci Costa Brava (CCB), Carles Pàramo, va atribuir ahir a la manca de personal les “mancances burocràtiques” detectades en aquest ens per una auditoria interna. Pàramo, que nega irregularitats i anomalies en aquest ens que garanteix l'abastament d'aigua a 27 municipis del litoral gironí, va advertir també de la necessitat de més que doblar l'actual plantilla -d'onze treballadors actuals a 24- per poder tirar endavant amb els objectius adoptats.

“S'ha d'entonar el mea culpa perquè quan vam disposar de l'auditoria havien d'haver set més diligents”, va dir Pàramo en roda de premsa per presentar el pla d'accions aprovat pel CCB per corregir els errors i les mancances posades de manifest a rel de l'auditoria encarregada per la pròpia interventora del Consorci.. Tot i això, el president del CCB va insistir que des de l'aparició d'aquesta auditoria “fan les coses de manera impecable”. “Estem en una situació d'alerta màxima” i “o prenem decisions o tindrem greus problemes”, van ser algunes de les advertències donades per Pàramo en referència a la necessitat de més personal per tal de poder garantir les obligacions derivades de la legislació actual perquè sinó “no es podrà garantir res més que mantenir la situació actual i amb nivells de qualitat cada cop més dubtosos”. El pla d'acció ha de servir també per aclarir tots els dubtes manifestats pels auditors en relació a les obligacions de les empreses mixtes concessionàries en base als informes jurídics emesos en el seu dia.

Altres objectius

A banda del projecte d'interconnectar les xarxes d'abastament d'aigua de nord a sud de la Costa Brava, el CCB també estudia, que en els propers tres anys, es pugui ampliar el model de reutilització d'aigua com a subministrament de recursos complementaris dins del sistema d'abastament allà on els recursos siguin escassos. Aquest sistema ha resultat un èxit en el primer municipi on s'ha implementat, al Port de la Selva.

Un altre dels objectius del propers quatre anys és el “de rebaixar les tarifes i que siguin de les més barates de Catalunya”, a l'hora que es pretén solucionar l'excés de bombeig d'aigua des dels aqüífers amb alternatives viables. Així mateix, la racionalització de la despesa en energia elèctrica que suposa la gestió dels recursos hidràulics -i que actualment és superior als dos milions d'euros- és un altre dels objectius anunciats per aquesta entitat que compta amb un pressupost anual de 18 milions d'euros.

LA FRASE

És una situació d'alerta màxima. O es prenen decisions o tindrem greus problemes
Carles Pàramo
president del consorci costa brava

LA XIFRA

1
Milió
de persones durant l'estiu passat es van beneficiar del servei que ofereix el CCB.

Interconnexió de nord a sud

Entre les principals actuacions previstes a mig termini, destaca l'ampliació de l'abastament en alta dels municipis de la Costa Brava nord: Port de la Selva, Colera i Portbou; de la Costa Brava centre: L'Escala i Torroella de Montgrí; i a la Costa Brava sud: Blanes. Aquesta actuació té per objecte garantir a aquests municipis l'abastament d'aigua amb qualitat i quantitat suficient, també en temporada alta, i és un pas important per alleugerir la pressió que actualment s'exerceix sobre els aqüífers en general i els del Baix Ter en particular. Com a actuacions proposades fins al 2021, el Consorci preveu ampliacions i remodelacions en instal·lacions a Empuriabrava, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro, Lloret de Mar i Tossa de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona