Infraestructures i serveis

telecomunicacions

Barcelona i sis grans empreses telefòniques volen reduir la bretxa digital

L'objectiu és maximitzar l'impacte dels programes de retorn social que aquestes empreses despleguen a Barcelona en l'àmbit de la inclusió social digital

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, i els representants de les fundacions de Telefónica, Vodafone, Orange, i les empreses Cisco i Lenovo han signat aquest dimecres un acord de col·laboració per reduir la bretxa digital a la ciutat. Pisarello ha recordat que Barcelona és una ciutat capdavantera en la utilització d'Internet, però amb importants diferències segons els nivells de renda, educatius i de gènere. Així, l'objectiu de l'acord és maximitzar l'impacte dels programes de retorn social que aquestes empreses i fundacions despleguen a Barcelona en l'àmbit de la inclusió social digital per posar la tecnologia al servei de tots els veïns de la ciutat. Per a concretar línies de treball dels signats de la declaració, es signaran convenis de col·laboració específics i es crearà una comissió de seguiment entre l'Ajuntament i cadascuna de les empreses o fundacions per a coordinar, identificar i implementar el conjunt de projectes, programes i actuacions a desplegar.

L'acord subscrit sota el nom de Declaració de Barcelona per la inclusió social digital recull la necessitat que la tecnologia, clau en el desenvolupament econòmic de les ciutats, esdevingui també una eina per generar oportunitats al servei d'una ciutat més justa, més cohesionada i menys desigual i anima a redoblar els esforços perquè la tecnologia permeti desenvolupar solucions innovadores en àmbits com l'educació, la sostenibilitat, la salut, la inclusió social, l'accessibilitat o la mobilitat.

Amb el lideratge de l'Ajuntament de Barcelona, que és qui més coneix les necessitats de la ciutat, com ha destacat Gerardo Pisarello, l'objectiu passa per sumar esforços amb el sector públic per desenvolupar polítiques per millorar l'educació i l'ocupació en l'àmbit digital a través de programes de capacitació de joves, gent gran i col·lectius en risc d'exclusió que minimitzin l'escletxa digital, social i de gènere.

Gerardo Pisarello ha recordat que Barcelona, Capital Mundial del Mòbil, és una ciutat capdavantera en la utilització d'Internet, però amb diferències segons els nivells de renda i educatius i de gènere, segons va detectar l'Informe de la bretxa digital fet per la MWCB, que revelava que el 84% dels barcelonins disposa d'Internet al seu domicili tot i que a Les Corts aquesta xifra arriba al 96% de les llars mentre que a Torre Baró només n'estan connectades un 62%. O que l'edat és una escletxa digital important, sobretot, a partir dels 64 anys.

El primer tinent d'alcalde també ha destacat el potencial del sector TIC a la ciutat, un sector que ha crescut en 10.000 llocs de treball des del 2011, i compta amb 50.000 persones afiliades a la seguretat social. I ha subratllat la importància que el 50% de contractes signats en aquest sector són indefinits, quan la mitjana a la ciutat és del 14%, amb un salaris que també superen en un 23% la mitjana de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.