Infraestructures i serveis

Municipal

Cabrera mira d'encabir les guinguetes a la platja

Demana que una de les concessions es posi al passeig per evitar que la terrassa estigui massa a prop de l'aigua

El Club Nàutic tem per la reobertura de l'escola de vela, afectada pels temporals

Cabrera de Mar ha iniciat el procés de licitació per a la creació i explotació comercial per a un termini de cinc anys de quatre guinguetes de platja. Dues d'aquestes instal·lacions dedicades a la restauració vora el mar es trobaran a la platja dels Vinyals i les altres dues a la platja del Molí. En aquest últim tram és on hi ha menys sorra i per això l'Ajuntament ha demanat dins el pla d'usos de platges poder instal·lar l'última guingueta en un tram del passeig que és més ample per ubicar-hi la guingueta si quan sigui el moment d'obrir no hi ha prou sorra a la platja.

L'estiu passat ja es va patir per la distància mínima de sis metres que ha de tenir l'establiment respecte del punt on rompen les onades. “La línia de la platja és variable cada any i fins al darrer moment patim i fem mans i mànigues en aquest tram”, assegurava l'alcalde del municipi, Jordi Mir (PDeCAT). L'estiu passat va ser el restaurant Bruma qui va ocupar aquest espai quasi a tocar de l'aigua. Per evitar riscos i poder autoritzar la concessió es proposa que la part de la cuina i restaurant es faci al tram més ample del passeig i amb unes escales per poder accedir a la terrassa que estaria a peu de platja.

Licitar per cinc anys

Aquest és el primer cop que l'Ajuntament fa una concessió per cinc anys de les guinguetes, després que finalitzés l'última, que era per dos anys. Amb aquest termini més llarg es vol donar facilitats perquè els emprenedors puguin fer inversions als establiments. “Volem donar seguretat i un marge més ampli en un negoci que ja és prou incert”, deia l'alcalde.

L'Ajuntament ha fet públic els preus de sortida per optar a les concessions que en el cas dels negocis a la riera dels Vinyals seran de 50.000 euros anuals mentre que les dues restants del Molí tindran un preu inicial de 40.000 i 20.000 euros, respectivament.

A més del preu es tindran en compte altres qüestions incloses en les ofertes presentades per tal de decidir les que seran finalment escollides, com ara els materials emprats per a la construcció, l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o els lavabos.

La temporada d'ús de les guinguetes segons el pla d'usos de les platges anirà des del mes d'abril al mes d'octubre. La data límit perquè els interessats presentin les ofertes és el 20 de març.

LA FRASE

La línia de la platja és variable cada any i fins al darrer moment patim en aquest tram
Jordi Mir
alcalde de cabrera de mar (PDeCAT)

LA XIFRA

50.000
és el preu de sortida de les concessions a la platja de Vinyals; al Molí seran de 40.000 i 20.000 euros

Les dificultats del Club Nàutic

El Club Nàutic de Cabrera de Mar ha patit com mai els efectes del temporal que en va descalçar els fonaments, sense que això, però, n'afectés l'estructura. El president de l'entitat, Joaquim Borràs, assegura que miraran de reobrir amb normalitat tot i que són conscients de les dificultats perquè les instal·lacions de l'escola de vela han quedat molt malmeses. “Ens preocupa perquè s'ha perdut espai allà on entraven amb les cadires els qui tenen discapacitats”, afirma Borràs, conscients que sense el tram d'accés es farà complicat oferir aquest servei als usuaris amb mobilitat reduïda.

El president no amaga tampoc que el fet que les instal·lacions no tinguin la concessió atorgada per Costes, com altres clubs de vela, impossibilita fer-hi qualsevol actuació de millora. Confia que amb la sorra que retorni es pugui fer accessible en els trams on s'ha aixecat el terra de la terrassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona