Infraestructures i serveis

serveis socials

Biblioteques i centres de gent gran, els dèficits de Tarragona

Segons un estudi elaborat per la Fundació URV, la principal mancança de la ciutat és la dels serveis socials

A Tarragona falten residències per a la gent gran (assistides i centres de dia) i biblioteques. Aquesta és una de les principals conclusions de l'estudi sobre el pla d'equipaments bàsics de la ciutat –o sigui, els que tenen a veure amb educació, cultura, esports, salut i serveis socials– que l'Ajuntament va encarregar a la Fundació Universitat Rovira i Virgili i que ha estat elaborat pels professors Robert Casadevall i Joan Alberich.

Segons aquest treball, la ciutat disposa de sòl qualificat suficient per a les seves necessitats d'equipaments en el futur, però també es constata que hi ha mancances importants, sobretot les relacionades amb els serveis socials, segons va dir ahir el regidor de Territori, Josep Maria Milà. L'estudi assenyala que cal preveure residències per a la gent gran distribuïdes arreu de la ciutat i especialment a la zona de Ponent.

El barri amb més mancances d'equipaments en gairebé tots els àmbits és el de Llevant. I Sant Salvador i Ponent són els més deficients en biblioteques. Casadevall va destacar com un dels principals problemes de la ciutat la seva distribució “fragmentada” i els desequilibris que es constaten entre els barris.

Per a l'elaboració del pla d'equipaments s'ha fet una projecció, fins al 2036, de la població de la ciutat. I la conclusió és que en els pròxims vint anys el nombre d'habitants de la ciutat oscil·larà entre els 114.259 i els 143.692. És a dir, perdria 17.000 habitants o en guanyaria 11.000.

LA FRASE

La ciutat disposa de sòl qualificat suficient, però es constata que hi ha mancances en equipaments bàsics
Josep Maria Milà
regidor de territori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia