Infraestructures i serveis

municipal

infraestructures

Actuació d'urgència a Pineda per reduir les avaries d'aigua

L'empresa Sorea i l'Ajuntament acorden una inversió de 205.000 euros per a quatre accions destacades a la xarxa

La canonada principal que va deixar cinc mil usuaris sense subministrament tot un dia serà prioritària

Minimitzar l'afectació dels talls per avaries a la xarxa i evitar al màxim que Pineda torni a viure un episodi com el del 16 de març passat, que va deixar cinc mil ciutadans sense aigua durant vint-i-quatre hores. L'empresa adjudicatària del servei, Sorea, i l'Ajuntament han arribat a un acord per avançar diferents actuacions que ja formaven part del pla de reforma i millora del sistema dissenyat durant el 2016 i que es portarà a ple el pròxim mes d'abril. El ple de la setmana vinent, però, haurà de donar llum verd a aquest primer paquet d'inversions urgents integrat per quatre grans accions, segons explica la regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC). “Es canviaran els reguladors de pressió a quatre punts de la xarxa, s'instal·laran noves vàlvules de control de l'accés de l'aigua, s'actuarà en el clavegueram de la zona de Can Pelai i es millorarà la connexió de la zona on hi va haver l'avaria més greu”, va precisar Biosca, que va destacar que el cost global de les millores puja a 205.000 euros, “que assumirà la companyia i que no repercutiran en cap cas en el rebut de l'aigua dels consumidors”. Un cop superat el tràmit del ple, les obres es començaran a executar.

Des de Sorea, el gerent territorial de la zona del Maresme, Elias Serraviñals, va assenyalar que l'avaria del dia 16 “és del tot atípica perquè va petar una mateixa canonada per tres llocs diferents quan era una estructura que no provocava problemes des de feia deu anys”. Serraviñals, que ha fet arribar una carta en nom de la companyia per demanar disculpes als usuaris afectats, comenta que l'actuació a la canonada de transport principal del carrer Roig i Jalpí consistirà a executar una doble connexió “que permeti, en cas d'una altra avaria, reduir molt el nombre de clients que es quedin sense aigua”. “S'està estudiant quin serà el nou punt de millor connexió i s'ha de comptar amb el vistiplau del Consell Comarcal del Maresme, que és el propietari de la xarxa d'aigua en alta”, apunta.

El responsable de Sorea recorda que els principals problemes en el subministrament d'aigua potable els dona el trencament de les antigues canonades que encara són de fibrociment. Malgrat els episodis reiterats d'avaries a Pineda, Serraviñals manté que no és el municipi amb la pitjor xarxa del Maresme.

LA FRASE

Actuarem perquè en cas d'avaria es redueixi molt el nombre de clients que es quedin sense aigua
Elias Serraviñals
gerent territorial de sorea de la zona del Maresme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona