Infraestructures i serveis

Calafell tindrà zona taronja d'aparcament

El govern es reunirà amb veïns i comerciants per pactar el nou sistema

El govern de Calafell ja ha començat les reunions amb associacions de veïns i de comerciants i els grups municipals per cercar d'arribar a un acord sobre el nou sistema d'aparcament a les zones de gran afluència de públic del municipi. El govern ha decidit fer canvis en el model i crear una zona taronja que només funcionarà al juliol i l'agost. Els canvis sorgeixen a partir d'un estudi que analitza la situació actual i proposa canvis per millorar la gestió dels vehicles i garantir la rotació necessària en carrers que són clau per l'activitat i mobilitat que generen.

Segons l'alcalde, Ramon Ferré, “a les zones més turístiques de Calafell, i en època de temporada alta, la demanda d'estacionament és molt més alta que l'oferta”. Per això, segons Ferrer, Calafell necessita solucions eficaces des del punt de vista de la mobilitat, com la rotació, però amb unes tarifes molt baixes, que no penalitzin el veïnat ni el comerç. La regulació inclourà tota la façana marítima, entre el passeig marítim i la via del tren, amb una extensió al centre de Segur. Es creen tres zones, dues de blaves (una part del nucli de la platja i Segur centre) i una de taronja (a la resta). Per fer aquesta distribució i diferenciar la zonificació, segons l'Ajuntament, s'ha valorat la demanda i l'oferta d'estacionament, tenint en compte el nombre de places existents en pàrquings privats i les que hi ha al carrer, tant les lliures com les regulades, així com les respectives ràtios d'ocupació.

10.000 places particulars en desús

En l'estudi encarregat per l'Ajuntament s' ha detectat que només a la zona de l'Estany i Mas Mel hi ha més de 10.000 places d'aparcament en edificis particulars. “Hem d'aconseguir que aquestes places s'utilitzin i que els seus titulars no deixin el cotxe al carrer”, afirma l'alcalde. Segons Ferré, l'Ajuntament de Calafell treballa amb la idea de posar en marxar un sistema de rotació diferent de l'actual. A la zona blava s'afegirà una zona taronja, operativa només al juliol i a l'agost, en tots dos casos amb millors tarifes que les actuals, fins i tot amb tarifes planes per als veïns i comerciants, i amb preus similars als actuals per als visitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia