Infraestructures i serveis

Reclamen la creació de 800 places de pàrquing més al centre d’Olot

A la zona, ja n’hi ha un miler, però l’oposició vol que es facin les que mana el pla de mobilitat

L’equip de govern diu que s’aniran creant de mica en mica

El centre d’Olot té 1.017 places d’aparcament de diferents tipologies i, segons el pla de mobilitat, se n’hi han d’afegir 824 més de nova creació. En concret, el pla en preveu 400 de zona blava –ara n’hi ha 376– i 800 de zona verda d’aparcament preferent per als veïns –ara n’hi ha 14–, no preveu places lliures –ara n’hi ha 580–. A més, mana crear a demanda les places per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda, que ara són 47. Aquestes dades les ha fet públiques el regidor de Mobilitat, Josep Gelis, en l’últim ple, quan en format de moció el portaveu d’Olot en Comú (OeC), Xavier Garcia, ha menat pressa a l’equip de govern en el compliment d’aquest compromís. Garcia ha reclamat un canvi de plantejament de la concessió del servei. “Amb una concessió per a 20 anys i cinc de prorrogables, ja ens podem oblidar de fer política en aquest tema i més tenint en compte que la mateixa empresa té la concessió per a 40 anys del pàrquing del Firalet”, ha etzibat. Garcia ha lamentat que s’hagin incrementat les franges horàries de pagament a les zones blaves de 45 a 51 hores setmanals.

Lluís Rubió, de la CUP, s’ha manifestat favorable a explorar la possibilitat de rescatar la concessió i ha reclamat un estudi complementari d’aparcament al centre. Anna Barnadas (ERC) ha recordat que un canvi dels aparcaments només té sentit si es fa un replantejament de la mobilitat amb mesures com per exemple la creació d’aparcament a la rodalia del centre i amb un cert temps de gratuïtat.

Josep Gelis ha remarcat que el pla de mobilitat només fa un any que s’aplica i que, tot i això, s’han implementat totes les propostes quant a aparcament al centre que inclou excepte la creació de noves places verdes per a residents. “Això queda ajornat fins a les obres del Firal i les propostes del PIAM”, ha indicat. I hi ha afegit: “L’Ajuntament ha de donar seguretat en el compliment dels convenis. Els canvis només han de ser per millorar.”

No canviarem de manera ràpida tot l’aparcament lliure, sinó de mica en mica
Josep Gelis
Regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olot


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia