Infraestructures i serveis

unió europea

sanció

La UE imposa 2.420 milions de multa a Google

La sanció, la més important que mai ha imposat Europa, és per abusar de la seva posició dominant a Europa

La decisió de Brussel·les arriba després d’anys d’instruir l’expedient i de negociar amb la companyia mesures per corregir el problema

Google presentarà recurs a la sanció multimilionària de la Comissió europea

La Comissió Europea ha imposat a Alphabet, empresa matriu de Google, una multa rècord de 2.420 milions d’euros per abús de monopoli al seu servei de comparació de preus en línia. Es tracta de la sanció més gran que mai imposada per l’executiu comunitari, que considera que la multinacional nord-americana ha comès un “abús de posició dominant” en el mercat, ja que Google donaria un “avantatge il·legal” al seu propi servei de comparació de preus en línia. Tal com ha explicat la comissària de la Competència, Margrethe Vestager , “Google ha abusat de la seva dominància en el mercat com a buscador promovent el seu propi servei de comparació de preus en les cerques per Internet”, en detriment dels competidors i sense que els usuaris en fossin conscients. Si Google no paga en 90 dies, alerta la CE, haurà de fer front a una sanció del 5% del volum de negoci diari d’Alphabet a nivell mundial.

Google recorrerà la sanció

Google ha expressat el seu “desacord” amb les conclusions de la Comissió Europea i ha indicat que “considerarà apel·lar” la decisió.

“Estem en desacord amb les conclusions anunciades avui”, ha declarat Kent Walker, vicepresident i director general de Google.

“Revisarem amb la Comissió la decisió detalladament i considerarem apel·lar i continuar exposant els nostres arguments”, ha afegit.

“Quan compres en línia vols trobar els productes que estàs cercant de manera fàcil i ràpida i els anunciants promocionar-los. Per aquesta raó Google mostra Shopping Ads, amb l’objectiu de connectar l’usuari amb milers d’anunciants, petits i grans, d’una manera que sigui útil per a tots dos”, ha subratllat l’executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona