Infraestructures i serveis

Visibilitzen el futur museu de la casa natal de Dalí

Ja es treballa en la seva museïtzació

Foment ha subvencionat amb 250.000 euros les obres de rehabilitació

La museïtzació de la casa natal de Salvador Dalí, situada al cèntric carrer Narcís Monturiol de Figueres, està avançant i l’Ajuntament ha volgut fer-ho visible amb la instal·lació de plafons il·lustratius que busquen donar a conèixer als visitants l’espai que ocuparà el futur museu instal·lat a la casa on va néixer Salvador Dalí. L’Ajuntament “està treballant per encarregar” l’execució del projecte museogràfic, i, a hores d’ara, s’està duent a terme una tasca de recerca i recopilació de material relacionat amb l’etapa d’infància i adolescència dels germans Dalí per dotar de contingut el discurs museològic.

Aquest any 2017, el Ministeri de Foment, a través del programa de l’1,5% cultural per finançar treballs de conservació o enriquiment de béns immobles del patrimoni històric, ha concedit 250.000 euros al consistori de Figueres que permetran iniciar una fase de les obres de rehabilitació de l’edifici.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, afirmava ahir a través d’un comunicat que la intenció d’obrir al públic la casa natal de Salvador Dalí es tracta d’un projecte estratègic de ciutat “amb un impacte clar a tota la comarca, ja que potencia el turisme cultural, un dels actius més importants de l’Alt Empordà”.

El dimarts d’aquesta setmana van visitar la casa el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Jusèp Boya; la subdirectora general de Patrimoni, Elsa Ibar, i el cap dels serveis territorials de Cultura, Francesc Ten, acompanyats del director de Serveis Urbans i d’Urbanisme de l’Ajuntament de Figueres, Jordi Cabot, i l’alcaldessa de la ciutat, Marta Felip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona