Infraestructures i serveis

Municipal

La Jonquera estrena tres càmeres de vigilància al Pertús

L’Ajuntament ja en tenia instal·lades quatre a l’N-II i en preveu quatre més als principals accessos del municipi

L’Ajuntament de la Jonquera ha posat en funcionament tres càmeres de videovigilància i dos lectors de matrícules al Pertús. L’objectiu és combatre els problemes de trànsit a la zona però també lluitar contra la venda ambulant i les falsificacions, un dels principals maldecaps que té el municipi. Els aparells se sumen als quatre que es van instal·lar l’any passat a l’N-II.

L’alcaldessa, Sònia Martínez, explica que fins ara les altres càmeres que ja tenen instal·lades els han permès resoldre diversos incidents i que tenen clar que aquest és el camí que cal seguir. A tall d’exemple, la videovigilància va permetre enxampar un conductor que va fugir després d’un atropellament i interceptar un vehicle que va provocar un incident a l’aparcament municipal del Pertús. I és que els aparells permeten que, un cop s’ha entrat la matrícula, quan el cotxe torna a entrar al municipi es dispara l’alarma. Les imatges captades també són útils per als diferents cossos de seguretat i els jutjats, que sovint els demanen els vídeos.

Més càmeres per fases

Els nous aparells instal·lats són part d’un projecte més ampli que s’està fent per fases i que el govern municipal preveu executar fins l’any vinent. De moment, s’han destinat 60.000 euros a les càmeres de l’N-II i 36.000 més a les que s’han col·locat al Pertús. El pressupost d’aquest any inclou una nova partida de 55.000 euros per les quatre que s’instal·laran als principals accessos al municipi, i de cara a l’any vinent, en preveuen més al centre històric.

La intenció és aprofitar la reforma que l’any que ve es farà al carrer Major –el principal del municipi– per encarar la millora de la seguretat. De fet, la petició la van fer veïns i comerciants de la zona l’any passat preocupats per les baralles, els aldarulls i la venda de droga que es du a terme al centre del poble.

Comerç preocupat

El president de l’associació de comerciants dels Límits, Bruno Comas, també es mostra optimista amb l’actuació però reclama més implicació de les administracions per resoldre el problema de les falsificacions i la venda ambulant.

“Tot serveix, però la gent està preocupada; ens agradaria que les autoritats ens escoltessin i que els venedors il·legals veiessin que hi ha algú que mana, perquè això afecta molta població, tant al Pertús com a la Jonquera”, remarca Comas.

LA FRASE

Les càmeres ja ens han permès resoldre diversos delictes i creiem que aquest és el camí a seguir
Sònia Martínez
Alcaldessa de la Jonquera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia