Infraestructures i serveis

municipal

recollida selectiva

Besalú vol saber els hàbits dels veïns abans d’aplicar la recollida porta a porta

L’Ajuntament distribueix una enquesta sobre els costums en matèria d’escombraries, a la qual seguirà l’organització de tallers sobre el nou sistema

Els veïns de Besalú tenen l’oportunitat de contestar fins a finals de mes una enquesta de l’Ajuntament sobre els seus hàbits en matèria de generació de deixalles domèstiques, així com el seu punt de vista respecte del servei de recollida actual. La iniciativa és un pas previ a la posada en funcionament de la recollida d’escombraries porta a porta a tot el municipi. Tot i que el procés d’adjudicació del nou servei ja s’ha iniciat, la posada en marxa encara no té data i no es preveu que sigui a curt termini.

Coneixement

L’enquesta, que porta el títol de I tu, com ho fas?, es pot contestar per escrit (les han distribuït a tots els domicilis) o bé a través del lloc web de l’Ajuntament (www.besalú.cat). “La intenció és obtenir una visió general dels costums de la gent i també les diferències que segurament es donen, depenent dels barris”, explica el regidor de Medi Ambient, Albert Serra, que posa d’exemple el contrast que pot haver-hi entre el nucli antic i una zona de cases unifamiliars dels afores.

En el qüestionari es demana, entre altres dades, la zona on es resideix i en quin tipus d’habitatge; si ja es té el costum de separar les deixalles i en quina freqüència les llencen als contenidors, i què saben de la gestió dels residus municipals. Així mateix, es demana que es valori l’estat dels contenidors i el servei de recollida actual. El procés participatiu continuarà a la tardor amb l’organització d’uns tallers. Finalment, l’equip de govern i els tècnics analitzaran la informació recollida i en trauran les conclusions pertinents.

LA FRASE

La intenció és obtenir una visió de les diferències que es donen entre els barris
Albert Serra
REGIDOR DE MEDI AMBIENT

LA XIFRA

1.100
contenidors
domèstics per a cada tipus de residu ha encarregat l’Ajuntament per al porta a porta

Desconnexió amb el servei comarcal

Com que el Consell de la Garrotxa no preveu a curt termini oferir el servei, un cop apliqui el porta a porta l’Ajuntament de Besalú deixarà de fer servir la recollida d’escombraries de l’ens comarcal i se’n farà responsable ell. Es dona la circumstància, però, que el Consell de la Garrotxa està provant en alguns nuclis de població sistemes alternatius (entre ells, el porta a porta) per aplicar-los a mitjà o llarg termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona