Infraestructures i serveis

Tortosa ultima el nou contracte de la brossa

L’Ajuntament de Tortosa està treballant per tirar endavant el nou contracte de recollida d’escombraries i neteja viària de la ciutat, que fa dos anys que està prorrogat. A diferència del contracte actual, el nou inclourà la recollida de totes les fraccions –resta i selectiva–, la neteja viària i la gestió de les deixalleries. Actualment, Tortosa té encomanat el servei de recollida de la resta i de la neteja viària a Cespa i la selectiva és a càrrec del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate). Amb el nou contracte, però, el Copate deixarà definitivament de dur a terme la recollida selectiva a la ciutat. El regidor de Serveis, Domingo Tomàs, defensa que les dimensions del servei a Tortosa justifiquen un contracte al marge del que el Copate està preparant de forma conjunta per a la resta de poblacions del Baix Ebre i el Montsià. “Hem de concebre Tortosa com una mancomunitat: amb un nucli partit pel riu, disseminats i cinc pobles”, unes característiques que requereixen un contracte propi, segons Tomàs. Amb tot, recorda que Tortosa mantindrà delegades les competències en transferència i gestió de residus al Copate.

El govern municipal preveu que el plec de clàusules estiga llest per traure el contracte a licitació al mes d’octubre i poder adjudicar el nou servei a final d’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia