Infraestructures i serveis

Figueres tindrà 120 places més d’aparcament gratuït

L’alcaldessa, Marta Felip, va formalitzar ahir amb Maria del Mar Marqués, directora de la Seguretat Social a Girona, la cessió per quatre anys d’uns terrenys que s’adequaran com a pàrquing

El municipi de Figueres podrà disposar a partir de l’any que ve d’unes 120 places suplementàries d’aparcament gratuït a la ciutat. Aquesta nova zona d’aparcament estarà situada a la cantonada entre el carrer Migdia i el carrer Fortià, ens uns terrenys d’una superfície total de 1.621,02 m². Aquest espai, propietat de la Tresoreria General de la Seguretat Social a Girona, consta de quatre solars desocupats que se cedeixen gratuïtament a l’Ajuntament de Figueres per un termini de quatre anys. La cessió es va formalitzar ahir a la subdelegació del govern espanyol a Girona, entre l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i la directora de la Tresoreria General de la Seguretat Social a Girona, Maria del Mar Marqués.

El conveni firmat estipula que l’Ajuntament es farà càrrec de les obres necessàries per adequar els terrenys com a zona d’aparcament gratuït, unes obres que segons l’alcaldessa de Figueres es podrien dur a terme el primer trimestre del 2018.

Una zona necessitada

Marta Felip recalca que la utilització d’aquests terrenys, que ja fa molts anys que es mantenen sense edificació, és una bona notícia per a la ciutat: “Aquest conveni ens permetrà disposar d’un espai d’aparcament gratuït important, unes 120 places, en una zona de Figueres, molt cèntrica i especialment mancada d’aparcament.” L’alcaldessa emmarca aquest nou equipament al sud de la ciutat en la línia política del consistori de distribuir zones d’aparcament gratuït a les diferents entrades del municipi, com s’ha fet al sector del parc de les Aigües i amb l’aparcament que s’està adequant a la carretera de Llançà.

Mediació del PP

A l’acte d’ahir, també hi assistien el subdelegat del govern a Girona, Juan Manuel Sánchez Bustamante, i la portaveu del PP a Figueres, Maria Àngels Olmedo, que és qui ha mitjançat entre l’administració estatal i l’Ajuntament per la cessió d’aquests terrenys.

El mes de juliol, Olmedo ja va atribuir al Partit Popular de Figueres el mèrit d’haver aconseguit que la Tresoreria General de la Seguretat Social cedeixi aquests quatre solars. Juan Manuel Sánchez-Bustamante ha recalcat: “Aquesta cessió es fa gratuïtament i serà molt beneficiosa tant per als veïns i veïnes de Figueres com per a les persones que visiten la ciutat.”

LA XIFRA

120
places.
És la capacitat prevista d’aquest nou espai d’aparcament gratuït al sud de Figueres.

LES FRASES

És una cessió gratuïta beneficiosa per als veïns i visitants de la ciutat de Figueres.
Juan Manuel Sánchez-Bustamante
subdelegat del govern
Guanyem aparcament en una zona cèntrica de Figueres i mancada de pàrquing.
Marta Felip
Alcaldessa de Figueres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona