Infraestructures i serveis

Les millores al sòl del mercat de Blanes comencen dilluns

Els treballs per impermeabilitzar el terra del mercat de fruita i verdura amb sauló duraran dues setmanes, i mentrestant els paradistes es traslladaran a la plaça dels Dies Feiners i la plaça Espanya

Dilluns vinent començarà la col·locació de sauló al passeig de Dintre de Blanes, on es fa el mercat de fruita i verdura, per tal d’impermeabilitzar al màxim possible el terra, un projecte que fa més d’un any que s’està estudiant i treballant. Segons va confirmar el regidor responsable de la ponència d’Activitats, Salvador Tordera, els treballs d’instal·lació duraran una setmana, però després caldrà una altra setmana perquè s’assequi bé, i per tant, els paradistes no podran tornar al mercat de Dintre fins al dilluns 9 d’octubre. Mentrestant, les parades estaran a la plaça dels Dies Feiners i la plaça Espanya. S’havia ofert com a alternativa fer les parades al passeig marítim, però els pagesos no ho veien tan adequat perquè amb el sol es podien fer malbé els productes. La instal·lació costarà uns 36.000 euros i es farà a les dues parts del passeig de Dintre on hi ha sorra: al mercat (amb una superfície de 1.135 m²) i on s’instal·len les terrasses de dos bars (125 m²). Abans caldrà retirar entre 10 i 15 centímetres de la sorra que hi ha. L’objectiu dels treballs és evitar el fangueig al terra del mercat, que es produeix quan ha plogut, però també pels residus vegetals del mercat.

Per altra banda, Tordera va explicar també que les obres de protecció del camí de ronda des de la cala de Sant Francesc en direcció a Lloret començaran aquesta setmana amb la col·locació de malla a les parets i baranes. Paral·lelament, ja han començat les converses per poder fer un tram més de camí de ronda, que passa per Pinya de Rosa i un habitatge que hi ha arran de mar. Tot i que el camí de ronda que hi ha traçat al POUM, segons Tordera, passa per la finca privada, no descarta que aquest tram de camí de ronda volti la propietat. Amb tot, va recordar que hi ha trams en què el pas públic és “d’obligat compliment”, però va valorar que cal parlar-ne amb la propietat. Les converses amb la propietat de Pinya de Rosa ja han començat.

LA XIFRA

36.000
euros
és el cost que tenen els treballs per col·locar sauló al terra del passeig de Dintre, on es fa el mercat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona