Infraestructures i serveis

Reus instal·la les càmeres de vigilància a Mas Abelló

L’Ajuntament de Reus té previst iniciar aquest dilluns els treballs d’instal·lació de les càmeres de videovigilància a la via pública al barri de Mas Abelló. Es preveu que els treballs s’acabin aquesta mateixa setmana i que el sistema comenci a funcionar a principis del mes de novembre. L’Ajuntament va adjudicar a l’empresa Telnet Sistemas 2008 SL el contracte de subministrament i instal·lació del sistema, una mesura de seguretat que pretén incrementar la sensació de seguretat dels veïns del barri i evitar fets incívics i delictius.

“El sistema de videovigilància ha de contribuir a la seguretat i al benestar dels veïns del barri”, deia a través d’un comunitat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que també recordava que la mesura es complementarà amb el servei de proximitat que ja presta la Guàrdia Civil al barri.

El cost d’instal·lar les càmeres puja a 43.747,92 euros i l’empresa adjudicatària té previst acabar els treballs a finals de mes. En concret, es posaran cinc càmeres IP per gravar, que s’instal·laran en l’enllumenat públic o en una nova columna al carrer de la Mare de Déu de Puigcerver. Això permetrà realitzar la videovigilància dels carrers perpendiculars passatge de la Mare de Déu de las Angustias, passatge de la Mare de Déu de la Paloma, Passatge de la Mare de Déu de Guadalupe, passatge de la Mare de Déu de la Cabeza i passatge de la Mare de Deu del Saliente.

La distància màxima que ha de cobrir cada càmera és de 100 metres en línia recta de cada carrer indicat, garantint el visionat i la identificació fins a aquesta distància en condicions de grans contrastos lumínics o de baixa o nul·la lluminositat. Cada càmera es connectarà mitjançant un equip sense fils a un altre equip de telecomunicacions, que estarà enllaçat amb la torre de telecomunicacions de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Les càmeres gravaran les imatges de forma local per un període curt; però la gravació i l’emmagatzematge a llarg termini, igual que la seva visualització a la sala de control de la Guàrdia Urbana, es realitzarà a través del programari de videovigilància de què ja disposa l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia