Infraestructures i serveis

consells comarcals

recollida selectiva

Recollida de deixalles a la carta al Ripollès

El pressupost del Consell Comarcal beneeix un servei amb cinc tipus de sistemes d’enretirada

Els números de l’ens per al 2018 pugen a 8,4 milions

El Consell Comarcal del Ripollès ha incrementat el pressupost del 2018 un 10,8% per afrontar el nou model de recollida i tractament de deixalles a la carta, que torna a incorporar la del municipi de Camprodon, un any després que en sortís.

El pressupost consolidat puja a un total de 8,4 milions d’euros i ha estat aprovat en l’últim ple. L’ens comarcal vol respectar l’autonomia municipal amb aquest nou model que incorpora cinc sistemes de recollida, el de compactadores, el porta a porta, el de càrrega bilateral, el de càrrega posterior i el d’iglús. La partida del servei de residus creix globalment un 7,6%, fins als 3 euros, i també preveu l’augment del cost del transport i del tractament dels lixiviats de l’abocador clausurat Ripollès 3, a més de l’increment del cànon de l’Agència de Residus de Catalunya. Els 1,6 milions d’euros en projectes de sanejaments, bàsicament per a la millora de les depuradores que gestiona el Consell Comarcal, és una altra de les partides rellevants del pressupost del 2018. L’increment és per una major aportació de l’ACA.

LA XIFRA

270.000
euros
és la quantitat total que preveu el pressupost del 2018 per al capítol de les inversions consolidades.

Més ajuts per a les beques menjador

La inversió de 50.000 euros en beques menjador, que el Consell Comarcal del Ripollès compartirà a parts iguals amb el Consorci de Benestar Social, és una altra de les partides rellevants que inclou el pressupost del 2018 de la corporació. El pressupost de Cultura també s’ha incrementat un 55% respecte a l’any passat amb partides importants per a les beques perquè els escolars ripollesos aprenguin a esquiar i per continuar activitats com ara la trobada de la gent gran del Ripollès, el 4t Saló de l’ensenyament del Ripollès i la nova gala literària del Ripollès, que inclou els populars premis literaris infantils i juvenils Joan Triadú. A mes, l’aposta per l’ensenyament públic de la música queda palesa amb un increment del 20,8% de l’aportació a l’escola comarcal de música per a l’increment del professorat. Entre altres partides, el pressupost inclou 237.00 euros per arreglar camins rurals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia