Infraestructures i serveis

Duran aigua fins al veïnat de Santa Brígida d’Amer

Vila diu que l’única forma d’executar l’obra és gràcies a l’ajut de l’ACA

El pressupost municipal és de 2,3 milions

Un dels municipis del Ter-Brugent és Amer, que farà l’any que ve una obra de pes. Segons s’ha aprovat en les inversions dels comptes municipals (2,3 milions), el consistori invertirà 262.236 euros per fer arribar aigua al veïnat de Santa Brígida. L’alcaldessa, Maria Rosa Vila (CiU), admet que una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) farà possible la construcció d’una canonada d’aigua des del camp de futbol fins a Santa Brígida.

En el ple extraordinari del 22 de novembre, l’equip de govern (CiU i ERC) va aprovar el pressupost i les inversions, que pugen a un total de 794.888,01 euros. Junts per Amer, que va votar en contra del pressupost, va criticar que la gestió municipal es faci a “a cop de subvenció”. Vila va explicar que dur aigua a Santa Brígida és un projecte que han dut els grups locals des de fa cinc mandats i que s’ha fet gràcies a l’ACA. “No hi veig alternativa. Sense la subvenció, no ho podríem fer.”

Dels més de 262.000 euros de la canonada, l’ACA en pagarà 156.468. La resta anirà a càrrec dels veïns mitjançant contribucions especials. Amb les obres, hi haurà un dipòsit des del qual els veïns podran fer arribar l’aigua a casa. A Santa Brígida es calcula que hi viuen una setantena de persones; hi ha un hotel rural i una ermita. La canonada hauria d’estar feta abans del novembre del 2018.

Altres obres previstes per al 2018 a Amer són la construcció d’un mur de contenció a tocar del Brugent –valorat en 140.000 euros– i la millora del canal Bellvespre. Segons la memòria valorada, s’hi destinaran 70.100 euros i ho pagaran els propietaris i el consistori a parts iguals, detalla l’alcaldessa.

Comiat de Clarà

En el ple del 22 de novembre, el portaveu d’ERC, Salvador Clarà, es va acomiadar ja que forma part de la llista de Junts per Catalunya, que encapçala el president del govern, Carles Puigdemont. Clarà ha deixat l’acta de regidor i ERC l’ha expulsat. Un ple extraordinari posterior va servir per fer efectiva la renúncia de Clarà, que serà rellevat per Maria Carme Ruano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona