Infraestructures i serveis

Municipal

L’Escala inverteix en la seguretat als passos de vianants del nucli urbà

Afectarà 73 passos preferencials per a vianants, on es reforçaran els punts de llum per fer-los més visibles

L’actuació ha estat escollida pels veïns

La millora de la il·luminació dels passos de vianants de l’Escala és un dels projectes inclosos dins del paquet dels pressupostos participatius de l’Escala per a l’any 2017. Ara el procés de contractació dels treballs per a la instal·lació de nou enllumenat de reforç per a 73 passos de vianants de la població està arribant al final, de tal manera que en els pròxims dies es tancarà el període d’admissió d’ofertes i es procedirà a la tria de l’empresa que assumirà els treballs. El pressupost dels treballs és de 132.992 euros, un preu de sortida que un cop adjudicat serà sensiblement inferior.

L’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, explica que en la majoria de casos es dobla la il·luminació de fanals. “Aquest són uns treballs que ajudaran a millorar la seguretat dels vianants”, afirma. A banda de les millores en la seguretat, també es preveu que la complementació dels punts de llum es farà en la línia de l’eficiència energètica que comporta la instal·lació de focus amb el sistema LED. L’actuació s’executarà en dues fases per millorar la il·luminació nocturna en un total de 73 passos de vianants de la població. La ronda del Pedró, amb nou passos de vianants il·luminats, i l’avinguda Girona, amb vuit, són els dos vials on hi haurà més actuacions d’aquest tipus. Els treballs es faran en el primer trimestre de l’any 2018 i afectaran també els passos de l’entrada sud per la carretera de Bellcaire; l’avinguda Ave Maria, el passeig Lluís Albert, el passeig del Mar i l’avinguda de Francesc Macià. També hi haurà actuacions a cinc passos de vianants del barri del Camp dels Pilans, a la carretera d’Albons, i a la rotonda d’aquell zona, a la carretera de la Closa d’en Llop, el camí Ample, a l’entorn de la plaça Univers, al passeig del Mar i a la cantonada del carrer Llançà amb el carrer Àncora, a tocar del CEIP L’Esculapi.

LA XIFRA

132.992
euros.
Aquest és el cost calculat dels treballs i el preu de sortida del concurs per executar-los.

Es vol ampliar la platja per als gossos a l’estiu

En el pla d’usos de platges per a la propera temporada d’estiu aprovat en el ple del mes de novembre, es preveu la voluntat d’ampliar l’espai on es permet l’accés de gossos a la platja del Rec del Molí. Aquesta petició es va adreçar a Costes. El 2016 es va demanar permís per als 2.000 m² que hi ha entre la passera d’accés a la platja i el rec, però Costes només en va autoritzar 600.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona