Infraestructures i serveis

Espai a la plaça dels Bous per aparcar i comprar a Hostalric

L’Ajuntament ha reduït una tercera part de les places per als vehicles i les ha pintades de color vermell

L’obertura de Can Llensa, que serà completa al juny, ampliarà l’aparcament al nucli antic

L’Ajuntament d’Hostalric ha reduït una tercera part el nombre de places d’aparcament a la plaça dels Bous, que ara estan pintades de color vermell. L’alcalde, Josep Antoni Frias (CiU), destaca que volen incentivar la rotació de vehicles i que els conductors tinguin un màxim d’una hora per aparcar i comprar a la vila.

Les obres a la plaça dels Bous, que van costar 205.2221 euros, han permès canviar el paviment i construir un edifici de serveis a tocar de la carretera (avinguda Coronel Estrada), entre altres millores. El consistori pretén que la plaça dels Bous sigui el lloc òptim per anar a comprar. “Hem pintat les places de color vermell i volem vincular el comerç a l’aparcament. És el que s’ha fet a Sant Hilari, i que ha funcionat bé”, destaca.

Aplicació per a mòbils

A mitjà termini l’Ajuntament treballa perquè una aplicació per a dispositius mòbils faciliti l’obtenció d’un espai a la plaça dels Bous si es va a comprar en un establiment de la vila. “La idea és vincular el pàrquing al fet d’haver anat a comprar als comerços”. A la plaça dels Bous hi ha 16 places de zona vermella, el mateix nombre que hi ha a la plaça de la Vila, a tocar del carrer Major.

Recentment, l’Ajuntament ha informat, a través de les xarxes socials, que a la plaça dels Bous i a la plaça de la Vila també hi ha zones de càrrega i descàrrega, i que al pàrquing de l’estació hi ha 80 places gratuïtes, al pàrquing de l’Església, 60, i al Portal de les Hortes, 40.

Segons valora Frias: “Amb l’obertura de l’aparcament de Can Llensa, [que serà completa al juny], i la remodelació de les places de la Vila i dels Bous hem guanyat entre 80 i 90 places al centre històric que abans no hi eren.”

LA XIFRA

16
places
de color vermell hi ha ara a la plaça dels Bous. Abans de les obres n’hi havia 48 i eren de zona blava.

Pàrquing obert, però sense senyalització

En el marc del pla de barris, que l’Ajuntament i la Generalitat paguen a parts iguals, a Hostalric han obert un aparcament públic (i gratuït). L’aparcament de Can Llensa, que ha costat 580.000 euros, ja és operatiu, tot i que no estarà complet fins al juny. Hi ha un centenar de places (amb una planta subterrània), que encara no estan pintades. “Ja l’hem utilitzat uns dies, però falta acabar uns detalls, com ara pintar bé les línies. Ho farem quan no hi hagi perill de gelades, al maig i al juny”, destaca Frias.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona