Infraestructures i serveis

Traslladaran l’Ajuntament de Tossa de Mar a La Nau

El consistori ha augmentat en tres dies l’alçària de l’equipament amb mòduls i hi concentrarà tots els serveis

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha triat una construcció modular per ampliar un edifici municipal i concentrar-hi tots els serveis. L’equipament de La Nau, a tocar de la terminal de busos, s’ha elevat aquesta setmana amb una planta més, formada per onze mòduls. El procés d’encaix ha durat tres dies (dilluns, dimarts i dijous), i d’aquí a un mes i mig els empleats de l’Ajuntament, incloent-hi l’alcaldessa, Gisela Saladich, ja hi podran anar a treballar. D’aquesta manera, a curt termini l’edifici consistorial, a tocar de l’església, quedarà alliberat.

De la part afegida de La Nau, vuit dels espais prefabricats fan 18 metres de llargada per 3 d’altura, i n’hi ha tres que fan una desena de metres per 3 d’amplada. Hi ha també dues terrasses. Cada cop que es traslladava un mòdul i es col·locava al teulat de La Nau, s’havien de desallotjar les dues plantes. Es va trigar entre un quart i mitja hora per col·locar cadascuna de les peces. Dimecres no s’hi va treballar a causa de la pluja. Les obres estan valorades en 679.000 euros.

Segons el regidor de Serveis i d’Urbanisme, Manu Mohedano, el sistema modular farà que els empleats municipals hagin de deixar de treballar menys dies per tot l’enrenou (entre les obres i el trasllat). A la nova planta, hi haurà els serveis de secretaria, intervenció, recursos humans i alcaldia. A la primera planta, hi haurà l’oficina de turisme, mentre que l’oficina de Xaloc anirà a un local a l’avinguda de Puerto Rico.

Més funcionalitat

Mohedano assenyala que el projecte s’ha completat sense incidències i veu avantatges en la unificació de serveis: “Feia anys que teníem els serveis separats, i amb aquesta obra hi haurà més funcionalitat i es donarà una millor atenció als veïns.” Després del procés d’encaix de l’edifici amb els mòduls, s’ha de col·locar el parquet, el mobiliari, el maquinari informàtic i enllestir la resta de serveis, hi afegeix.

L’Ajuntament obrirà ara un procés de participació per decidir què se’n fa, del vell edifici consistorial, a tocar de l’església. Dilluns Mohedano, Saladich i la regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Pujals, ho exposaran a grans trets. D’altra banda, el consistori ha creat l’espai web Millorem Tossa (al mateix web del consistori) per explicar els projectes executats i actuacions futures que s’hagin de realitzar al poble.

LA FRASE

Els serveis d’alcaldia, secretaria, intervenció i recursos humans aniran a la nova planta [de mòduls]
Manu Mohedano
REGIDOR DE SERVEIS I URBANISME DE TOSSA DE MAR (tOSSA uNIDA)

LA XIFRA

15
minuts
va ser el període mínim que van trigar a col·locar un dels mòduls. El màxim va ser de 30, diu Mohedano.

LA DATA

16.04.18
és el dia
que obriran el procés participatiu per decidir l’ús de l’actual edifici consistorial, que quedarà alliberat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia