Infraestructures i serveis

Les càmeres d’accés al nucli antic de l’Escala, al juny

Les obres del carrer Enric Serra i la instal·lació dels mecanismes de control estaran acabats d’aquí a unes setmanes i es preveu que a l’estiu la restricció per a vehicles no autoritzats ja sigui vigent

Les càmeres de control d’accés al nucli antic de l’Escala, juntament amb els sensors d’aparcament del cèntric carrer Enric Serra, estaran en funcionament en les pròximes setmanes i a ple servei de cara a l’estiu. Les cinc càmeres de control funcionaran com ho fan les del Barri Vell de Girona i han de servir perquè l’accés a la zona de circulació restringida estigui autoritzat només per a determinats vehicles.

Aquest mètode de control evitarà els molestos pilons que es presenten ara com a poc funcionals. S’instal·laran cinc dispositius als accessos de la zona restringida que llegiran les matrícules per comprovar que els vehicles que hi passen estan autoritzats. Els que no tinguin vigent el permís per accedir-hi seran automàticament multats. L’Ajuntament preveu un període de dues o tres setmanes a partir del moment en què es posin en funcionament perquè els usuaris es familiaritzin amb el mètode i els conductors descobreixin quan afecten les restriccions. A les entrades de la zona restringida hi haurà panells informatius que explicaran amb detall la restricció. Hi tindran accés els residents al nucli antic, comerciants de la zona, titulars o llogaters d’aparcaments, vehicles de servei públic, vehicles de persones amb mobilitat reduïda, taxis i vehicles de clients d’hotels, o vehicles autoritzats excepcionalment. La resta de vehicles no estaran autoritzats i si circulen fora de l’horari de lliure accés per a la càrrega i descàrrega de mercaderies seran sancionats.

S’instal·laran càmeres a la placeta del Peix, al port d’en Perris i al carrer de la Torre, i es posaran sensors a les vuit places del carrer Enric Serra. En aquest últim carrer, precisament, està a punt de completar-se la reforma del paviment i els serveis, i un cop acabada s’hi marcaran vuit places monitorades a través de sensors que facilitaran l’ús com a estacionament temporal. En cadascuna hi haurà un indicador que serà de color verd en els primers 20 minuts d’aparcament i de color vermell quan s’hagi superat el temps, que serà quan els vehicles estacionats podran ser multats

L’Ajuntament de l’Escala explica que la voluntat d’aquests canvis és aconseguir la rotació de les places de pàrquing d’aparcament, i també es vol que la gestió sigui flexible, perquè l’objectiu, asseguren, no és multar ni recaptar més diners. Es vol avançar cap a un model de ciutat més intel·ligent i sostenible.

LA XIFRA

5
càmeres
s’habilitaran als accessos de la zona restringida del nucli antic.

LA XIFRA

8
serà el nombre
d’estacionaments temporals que hi haurà al carrer Enric Serra.

LA XIFRA

20
minuts
és el temps màxim que es podrà estar aparcat a les places del carrer Enric Serra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona