Infraestructures i serveis

Pagaran dos milions per fer un gran pàrquing a Tossa

L’equip de govern aprova la compra d’un terreny per a gairebé 500 cotxes i que es desemborsi mig milió anual fins al 2021

CiU critica que la modificació de crèdit de 2,5 milions hipoteca el futur

L’ajuntament de Tossa de Mar ha decidit comprar un terreny del poble per fer-hi un aparcament per gairebé 500 vehicles. Aquesta és la intenció inicial de l’equip de govern (Tossa Unida, TU, i l’edil no adscrita), que ha aprovat que es desemborsi mig milió anual des d’ara i fins al 2021 “per adquirir la parcel·la”, indica la regidora d’Hisenda, Maria Àngels Pujals.

L’equip de govern vol comprar el terreny de Can Truges, de 18.000 metres quadrats, per evitar que es desenvolupi urbanísticament, afirma la regidora. “En el pla general hi havia la possibilitat que es desenvolupés un hotel”, afirma. A Can Truges hi ha un gran terreny on ja s’hi aparquen cotxes des de fa uns mesos.

La compra de la parcel·la no inclou la futura construcció d’un edifici per a l’aparcament, però permetrà disposar d’un espai ampli, darrere de la terminal d’autobusos, a l’entrada del municipi. “La falta d’aparcament és un problema latent al poble”, assenyala la regidora.

La forma

L’aprovació es va fer en el ple del dia 20 i està inclosa en una modificació de crèdit de 2,5 milions, “que hipoteca mandats futurs”, va dir la portaveu de CiU i antiga alcaldessa, Imma Colom. La regidora convergent va dir que no qüestiona la compra sinó que es faci en quatre anys, “un acord que no s’ajusta a llei”, va dir.

La modificació de crèdit va rebre 7 vots a favor –no hi era el regidor Ignasi Sallés (TU)– i cinc en contra (CiU). Amb la modificació, l’ajuntament tindrà a finals d’any un endeutament del 65% quan el 2011 era del 132%, afirma Pujals. La modificació permetrà, entre d’altres, reformar el far o remodelar la pista d’skate.

LA XIFRA

18.000
metres
quadrats fa el terreny de Can Truges. L’ajuntament informa que hi podria espai per a uns 500 vehicles.

Cancel·lació i sol·licitud de préstecs

La modificació de crèdit aprovada està justificada, entre a altres raons, a la petició d’un crèdit per valor de 973.000 euros que l’ajuntament sol·licitarà. Per contra, l’equip de govern ha pogut amortitzar 620.000 euros i cancel·lar-ne un altre. L’ajuntament –va dir Pujals en el ple– utilitzarà 398.000 euros del superàvit del final de l’exercici del 2018. TU preveu fer inversions per valor de dos milions. Colom (CiU) va criticar TU feia “obres faraòniques” i que ho feia per la proximitat de les municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona