Infraestructures i serveis

Pagaran dos milions per fer un gran pàrquing a Tossa

L’equip de govern aprova la compra d’un terreny per a gairebé 500 cotxes i que es desemborsi mig milió anual fins al 2021

CiU critica que la modificació de crèdit de 2,5 milions hipoteca el futur

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha decidit comprar per 2 milions un terreny del poble (Can Truges) i fer-hi un aparcament per a gairebé 500 vehicles. Aquesta és la intenció inicial de l’equip de govern (Tossa Unida, TU, i l’edil no adscrita), que ha aprovat que es desemborsi mig milió anual des d’ara i fins al 2021 “per adquirir la parcel·la”, indica la regidora d’Hisenda, Maria Àngels Pujals.

L’equip de govern vol comprar el terreny de Can Truges, de 18.000 metres quadrats, per evitar que es desenvolupi urbanísticament, assegura la regidora. “En el pla general hi havia la possibilitat que s’hi desenvolupés un hotel”, explica. A Can Truges hi ha un gran espai sense asfaltar on ja aparquen cotxes des de fa uns mesos.

La compra de la parcel·la no inclou la futura construcció d’un edifici per a l’aparcament, però permetrà disposar d’un espai ampli, darrere la terminal d’autobusos, a l’entrada del municipi. “La falta d’aparcament és un problema latent al poble.”

L’aprovació de la compra per 2 milions es va fer en el ple municipal del dia 20. L’adquisició està inclosa en una modificació de crèdit de 2,5 milions, “que hipoteca mandats futurs”, va dir la portaveu de CiU i antiga alcaldessa, Imma Colom. La regidora convergent va dir que no qüestiona la compra sinó que es faci en quatre anys, “un acord que no s’ajusta a llei”, va dir.

La modificació de crèdit va rebre 7 vots a favor –no hi era el regidor Ignasi Sallés (TU)– i cinc en contra (CiU). Amb la modificació, l’Ajuntament tindrà a finals d’any un endeutament del 65%, quan el 2011 era del 132%, afirma Pujals. La modificació permetrà, entre altres coses, reformar el far (71.000 euros) o remodelar la pista de skate (70.000 euros).

Préstecs

D’altra banda, l’equip de govern demanarà un crèdit de 973.000 euros per cobrir les inversions. L’equip de govern ha pogut amortitzar 620.000 euros d’un altre préstec i l’ha cancel·lat. A més, l’Ajuntament –va dir Pujals en el ple– utilitzarà 398.000 euros del superàvit del final de l’exercici del 2018. TU preveu fer inversions per un import de 2 milions. Colom (CiU) va criticar que TU feia “obres faraòniques” i que les anunciava per la proximitat de les municipals.

LA XIFRA

18.000
metres
quadrats fa el terreny de Can Truges. L’Ajuntament informa que hi ha espai per a uns 500 vehicles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona