Infraestructures i serveis

La Generalitat reclama ara a Acciona 38,4 milions

El litigi per la privatització d’ATLL amenaça d’eternitzar-se per la disputa sobre la liquidació de la concessió

L’empresa esperava rebre 1.000 milions

La Generalitat de Catalunya i l’empresa Acciona són molt lluny d’aconseguir un acord que posi punt final al llarg litigi sobre la fallida privatització de l’empresa Aigües Ter Llobregat, que va ser adjudicada a la societat de la família Entrecanales el 2013. Des del govern de Catalunya es va respondre ahir a la pretensió d’Acciona de cobrar 1.000 milions d’euros, suma de la liquidació del contracte i la indemnització per la finalització precipitada de la concessió, fent públic un informe econòmic on es conclou que és l’empresa la que ha d’abonar fins a 38,4 milions d’euros a l’administració catalana.

La primera reacció d’Acciona, a través d’Efe, va ser anunciar la presentació d’al·legacions a la resolució de la Generalitat. Tot indicar que el desacord entre les dues parts trigarà a resoldre’s i que la via per fer-ho serà, una vegada més, la dels tribunals de justícia, que hauran de determinar qui i quant ha de pagar. Des d’Acciona se sosté que l’anul·lació de la concessió per sentència ferma dels tribunals obliga la Generalitat a abonar-los aquests 1.000 milions d’euros d’indemnització en concepte de danys i perjudicis per no poder haver executat la concessió en el termini que se’ls havia adjudicat. En canvi, la comissió de la Generalitat entén que no s’ha de pagar cap indemnització perquè la justícia no ha establert cap culpabilitat..

D’aquesta manera, després de fer un estudi detallat de la gestió d’Acciona, des del 2013, s’arriba a la conclusió que l’empresa haurà guanyat fins a finals del 2018 un total de 912 milions d’euros, que s’han de restar dels 874 en concepte de despeses a pagar a la Generalitat. La diferència són els 38,4 milions que ara es reclamen a la concessionària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia