Infraestructures i serveis

Invertiran 700.000 euros en la xarxa d’aigua de Riudellots

L’Ajuntament aprova la licitació del servei municipal, i l’adjudicatària haurà d’intervenir per reduir les pèrdues

ERC critica que el contracte per quinze anys hipoteca la gestió del futur

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva ha aprovat el plec de clàusules per a la nova concessió del servei municipal de subministrament i distribució d’aigua potable. La societat adjudicatària durà la gestió de l’aigua per quinze anys i per un valor estimat de 5.342.186 euros, segons es va aprovar en el ple del dia 16. La futura gestora invertirà un mínim de 700.000 euros per “actualitzar” la xarxa, afirma el regidor de Dinamització Econòmica, Xevi López (JxCat). Junts (sis regidors) va votar-hi a favor i ERC (5) en contra.

López destaca que han preferit fer un contracte de quinze anys perquè la xarxa és “antiga en algunes zones” i han d’intentar corregir les pèrdues. Segons dades de l’actual concessionària (Prodaisa), el servei perd un 27% anual per frau comès d’alguns residents i per mal estat de les canonades, entres altres motius. Amb un període de quinze anys – “raonable”, va dir l’alcaldessa, Montserrat Roura, en el ple–, el consistori considera que es podrà pal·liar els dèficits de les instal·lacions del poble i del polígon industrial (Polingesa).

Les clàusules preveuen que, al final de la concessió, el gestor haurà hagut d’invertir entre 680.000 i 815.000 euros, segons les previsions municipals. Fa uns mesos, l’Ajuntament havia encarregat un pla director d’abastaments de Riudellots fins al 2035 que apuntava que la xarxa d’aigua requeria una inversió de 6,5 milions d’euros.

Pel regidor de Dinamització Econòmica, la nova concessió garanteix “l’equilibri econòmic” del consistori atès que Riudellots és un municipi petit –poc més de 2.000 habitants– i que la municipalització de l’aigua potable és inviable. Amb la concessió, l’adjudicatària haurà d’invertir en les instal·lacions.

D’altra banda, el grup d’ERC, a l’oposició, troba excessiva i lesiva la concessió. Segons el seu portaveu, Lluís Barnés, “una concessió tan gran se sol fer quan el que entra ha de fer una gran inversió, però això en aquests moments no s’ha de fer”. Barnés era, fins al mes de març, regidor de l’equip de govern, però va plegar.

ERC volia menys anys

Barnés considera que el contracte “hipoteca” la gestió de l’aigua i qualsevol variació que puguin fer els futurs consistoris. Els republicans eren partidaris d’haver posat a licitació el servei per un període més curt –un màxim de cinc anys– i anar-lo prorrogant si fos convenient.

LA FRASE

La xarxa de l’aigua és antiga en algunes zones i el contracte garantirà que s’hi invertiran diners
Xevi López
REGIDOR DE DINAMITZACIÓ ECONÒMICA (jUNTS PER CATALUNYA)

LA XIFRA

5,3
milions
d’euros és l’import del contracte del servei d’aigua potable, que ha posat a licitació l’Ajuntament

LA DATA

06.2007
dia
que l’Ajuntament va signar un conveni perquè el Consorci de la Costa Brava subministrés aigua al poble


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona