Infraestructures i serveis

El PSC acusa Madrenas d’inacció pel cas del Wellness

Els socialistes denuncien que una auditoria advertia el 2017 d’ incidències financeres

L’alcaldessa diu que va saber les irregularitats fa un any

La polèmica per les irregularitats en la concessió i la gestió del complex esportiu del parc del Migdia de Girona continua un dia més. Ahir, el PSC va emetre un comunicat en què lamentava que l’alcaldessa, Marta Madrenas, tenia una auditoria sobre el gimnàs Wellness des del 2017 i que “no ha fet absolutament res”. I encara més, que “CiU, ara JxCat”, fa nou anys que gestiona la concessió i que durant aquest temps s’han detectat incidències. Asseguren que durant el 2018 intervenció i secretaria van advertir l’alcaldessa i que a principis del 2019 els serveis tècnics van demanar portar aquests informes al ple. En el comunicat, la portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, defensa les actuacions dels governs socialistes, durant els quals es va atorgar la concessió del complex situat en sòl municipal. “El primer punt que hauríem de dir públicament tots d’entrada és que tots els governs de majoria socialista van actuar de manera honorable i només a favor de Girona en la concessió de l’equipament esportiu del parc del Migdia”, diu Paneque. Pel PSC, el TSJC “va deixar clar que no hi havia sobre la taula ni un sol interès polític sobre els acords dels governs esmentats en la concessió dels equipaments”. Aquesta afirmació respon al fet que, ara ja fa 22 anys, quan es va fer la primera concessió, a l’empresa Metropolis, es va acusar el govern del PSC d’afavorir aquesta empresa, a la qual estava vinculat un exregidor del PSC de Barcelona. Per Paneque la concessió “va significar per a la ciutat el benefici del centre cívic, la biblioteca Ernest Lluch, els aparcaments en superfície, la urbanització de l’entorn, la pista poliesportiva i l’enjardinament de tot el perímetre”. El PSC recorda que l’equipament del Wellness serà municipal quan acabi la concessió –el 2044– i que això va ser gestionat pels alcaldes socialistes Quim Nadal i Anna Pagans i després “per Puigdemont i Madrenas”.

El PSC va reiterar la crítica a la judicialització de la política i veu “una irresponsabilitat absoluta que un grup municipal com CiU, avui JxCat, denunciés un error tècnic, en lloc d’ajudar a corregir-lo”, i que ara això pugui implicar que l’Ajuntament hagi de pagar “per un recurs presentat per qui governa”.

Marta Madrenas va dir ahir en una entrevista a TV Girona que fa un any aproximadament Intervenció li va fer arribar un informe sobre algunes irregularitats però que tot just s’havia vist per a sentència el cas i es va veure prudent esperar a la resolució judicial. Vist que el temps passava i la sentència no arribava, va explicar que havia decidit encarregar l’informe a secretaria. “L’únic que volem és regularitzar-lo i posar-lo al dia”, va dir, en referència al complex esportiu, i així mateix, va assegurar que els usuaris d’aquest gimnàs “no han de patir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona