Infraestructures i serveis

L’antiga presó de Figueres per dinamitzar els barris

L’Ajuntament vol treure el primer perímetre del conjunt i el mur de la plaça d’Ordis per obrir el barri

S’hi volen reagrupar els serveis de la Generalitat

L’Ajuntament de Figueres vol treure el primer perímetre de tanques de l’antiga presó i el mur amb un mural de la plaça d’Ordis per “obrir” els barris de la Presó i de la Creu de la Mà. L’alcaldessa, Agnès Lladó, va explicar en el decurs del ple d’aquest dilluns passat, responent a una pregunta de la regidora de Cs, Elisabet Guillén, que estan treballant per fer realitat una llarga reivindicació dels veïns, en el sentit de potenciar l’ús d’aquestes instal·lacions.

Aquest seria un primer pas per dinamitzar tot aquest sector de la ciutat, amb la confirmació de l’objectiu de convertir l’antic centre penitenciari en un pool on es reagruparien els serveis de la Generalitat a la ciutat i els de l’Ajuntament. Lladó va dir que continuen treballant amb els diferents departaments per tirar endavant la iniciativa. També cal explicar que s’haurà de decidir una nova ubicació per al mural de la plaça d’Ordis. En aquest sentit, Lladó preveu reunir-se amb tots els grups municipals per abordar aquesta qüestió. Segons l’alcaldessa, departaments de la Generalitat a Figueres com ara els d’Agricultura, Treball i Afers Socials o Patrimoni ja han manifestat el seu interès per aquest reagrupament.

L’antiga presó, propietat de la Generalitat, va quedar buida el 2014 amb l’entrada en servei del centre penitenciari del Puig de les Basses.

Millora de l’enllumenat a la ciutat

L’Ajuntament de Figueres invertirà un import de 800.000 euros en la millora de l’enllumenat públic de la ciutat. La voluntat municipal és posar a licitació el projecte a finals d’any i desenvolupar-lo l’ any que ve. L’objectiu és millorar l’enllumenat i adequar-lo per progressar en la sostenibilitat i eficiència energètica, a més d’incrementar la seguretat de la ciutat. L’alcaldessa, Agnès Lladó, recalca que l’enllumenat a Figueres és una de les mancances més grans de la ciutat. “Amb aquesta inversió donem prioritat als espais més foscos de la ciutat, i donem resposta a la sensació d’inseguretat que hi ha en algunes zones de Figueres, sobretot per a les dones, en espais de la ciutat com ara el passeig John Lennon o el carrer Cap de Creus”, ha dit l’alcaldessa coincidint amb l’anunci d’aquest projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia