Infraestructures i serveis

Canet inaugura amb grans elogis la residència per a discapacitats Els Garrofers, que tindrà 60 places

Destaquen la implicació dels familiars i ciutadans per fer realitat el projecte

Grans elogis a l'edifici i també a les persones que han fet possible realitzar aquest «somni». Així s'expressaven ahir els que han seguit de prop tot el llarg procés de construcció de l'edifici, que ha trigat set anys a fer-se realitat. La regidora de Benestar Social, Cati Forcano, va tenir les primeres paraules d'agraïment i record per a la ja desapareguda Teresa Rovira, que va ser la impulsora de la iniciativa. L'alcalde de Canet i president de la Fundació Els Garrofers, Joaquim Mas, també va destacar la implicació de tots els ciutadans que s'han fet seu el projecte. «Aquesta no és una obra ni de l'Ajuntament ni de la fundació; és de tots. És un projecte de solidaritat», va manifestar. En el mateix sentit es va expressar la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, que va destacar que són els familiars «els grans emprenedors i lluitadors» perquè es facin realitat iniciatives d'aquesta mena. Des de l'Ajuntament, la regidora també va demanar a l'administració que «no s'ho miri de lluny», ja que continuaran necessitant la seva col·laboració.

El pressupost total del projecte, promogut per l'Ajuntament i la Fundació Els Garrofers, ha estat de 4,1 milions d'euros. La Generalitat ha finançat un 43% de l'obra, amb una aportació d'1,8 milions d'euros. A Canet des de fa anys l'Associació Terra i Cel treballa amb persones discapacitades. La seva presidenta, Anna Segura, manifestava ahir la satisfacció de veure ben aviat l'equipament «ple de vida». La previsió és que a partir del setembre s'hi puguin començar a instal·lar els primers residents, fins a omplir les 60 places i les deu de centre de dia. Actualment al Maresme hi ha 226 places de residència.

Entorn privilegiat

L'equipament Els Garrofers s'ha construït en un entorn privilegiat, alçat a un costat de la urbanització Mas Grau i, per tant, amb vistes privilegiades al mar. No només això, sinó que l'edifici es beneficia d'aquest entorn aprofitant al màxim la llum. Els residents disposen a la part del darrere d'una àmplia zona verda al mateix nivell del que són les residències i sales d'estar. El projecte té com a objectiu prestar una atenció integral als usuaris per millorar la seva qualitat de vida i oferir-los el màxim grau d'autonomia personal i social. L'edifici ocupa 2.700 m², repartits en una planta baixa i dos pisos. L'equipament disposa de serveis comunitaris com ara bugaderia, sala d'actes o cuina, i a la darrera planta s'hi han situat les habitacions per als residents amb accés a la zona enjardinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les llars gironines s’adapten lentament al porta a porta

GIRONA

Garriguella reforma el seu cementiri

Figueres

Nou web a Cassà per reutilitzar productes

Cassà de la selva

Palamós amplia la xarxa de carril bici per fer-lo arribar fins al passeig

palamós

Els talls de trànsit a la via de la Pilastra duraran dos mesos

Bescanó

El govern fa una moratòria urbanística a la Costa Brava

CASTELL-PLATJA D’ARO

L’eruga devasta el 85% de les boixedes de la Garrotxa

santa pau

La plaça Pere Torrent de Lloret perdrà les graderies i tindrà un parc infantil

lloret de mar

Denúncia per la mort d’un dofí a Roses

Figueres