Montgat fraccionarà el preu per aparcar a l'esplanada de la façana marítima en la temporada de platja

El cost per cada hora d'estacionament serà d'un euro qualsevol dia d'estiu

El canvi en la modalitat de pagament per aparcar en aquesta esplanada situada a la façana marítima montgatina –on antigament hi havia les fàbriques de Lejía Conejo i Explosivos Río Tinto– s'ha pres amb la voluntat d'oferir un «preu just, ni més ni menys, pel temps que s'hi aparqui», segons paraules de la regidora de Consum de l'Ajuntament de Montgat, Cristina Ares (PSC). Així –i llevat dels vehicles de la vila que tenen distintiu i que hi aparcaran gratuïtament– a partir de l'1 de juny i fins al 15 de setembre deixar el cotxe en aquesta zona costarà 0,05 euros cada 3 minuts o, el que és el mateix, un euro per hora cada dia de la setmana entre les 8h i les 20h. El temps màxim d'estacionament per cada tiquet serà de quatre hores i els rebuts que justifiquen el pagament de la tarifa pertinent es podran obtenir en uns parquímetres que s'hi instal·laran. Un equip de tres vigilants controlaran l'ús correcte de l'aparcament i, a banda de tenir potestat per imposar les sancions pertinents per aparcar més temps de l'abonat –les multes es podran anul·lar al moment pagant 5 euros–, esdevindran agents «cívics i informatius» de l'ús de les platges montgatines. A més, i segons Ares, el fet que aquests vigilants vagin uniformats «dissuadirà» aquells que vulguin fer un ús indegut d'aquest espai. Amb aquestes tarifes fraccionades s'elimina, per tant, el preu únic que, independentment de la durada de l'estacionament, s'havia d'abonar en aquesta zona els últims anys, que era de 6 euros els caps de setmana i de 3 de dilluns a divendres.

L'esplanada –utilitzada els caps de setmana sobretot per banyistes procedents d'altres punts de la comarca– es convertirà així en una zona blava, tot i que no se senyalitzarà al terra els llocs d'aparcament –el nombre dels quals no variarà–, perquè el consistori considera que els usuaris de la zona solen estacionar els cotxes de manera «ordenada».

Sense barrera

El pagament fraccionat també permetrà eliminar la barrera «poc pràctica» que regulava, en un mateix lloc, l'entrada i la sortida dels vehicles al pàrquing, un dispositiu que l'estiu passat –ja fos perquè s'espatllava o perquè els usuaris trigaven més del compte a abonar l'estacionament– va provocar cues i problemes entre alguns conductors, tal com va denunciar el portaveu del principal partit de l'oposició Pere Senserrich (CiU).

D'altra banda, el consistori espera que la immediata contractació de dos agents policials per al control de la vila permeti que els tres policies destinats a la vigilància del litoral es dediquin a aquesta zona de manera «exclusiva».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona