Serveis

serveis

Sant Joan fixa preu per l'ús d'aigua industrial

Amb el nou dipòsit, s'assegura, en cas de necessitat, l'abastament a Fibran i a la futura planta de biomassa

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha aprovat en un ple una nova taxa per a l'ús de l'aigua pública per a ús industrial, bàsicament per poder assegurar el subministrament a les grans indústries en cas d'urgències. Es tracta de garantir l'aigua a empreses on l'ús de l'aigua és un element indispensable del seu procés productiu. A Sant Joan de les Abadesses, és el cas de la Fibran del polígon de Cal Gat dedicada a la fabricació de tripa de col·lagen i també de la futura planta de biomassa que s'ha d'instal·lar, si hi ha acord entre l'empresa promotora i el govern local, a l'antiga colònia Llaudet.

La Fibran té una concessió de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per abastar-se dels seus propis pous i del riu Ter. Fa anys, però, ja es va construir una canalització d'abastament entre la xarxa del municipi i el complex industrial de Cal Gat per si hi ha una necessitat puntual o temporal de rebre subministrament.

Amb la construcció al Mas del nou dipòsit d'emmagatzemament que té una capacitat de fins a un milió de litres ara hi ha la possibilitat real de poder vendre aigua a les empreses que ho necessiten. Els dos dipòsits que ja hi havia no tenien capacitat suficient en èpoques de sequera o quan el polígon de Cal Gat tenia consum més elevat que l'habitual.

Fer la mitja entre Vic i Olot

La nova taxa que s'ha aprovat en l'última reunió del plenari s'aplicarà als consums superiors als 1.500 metres cúbics, és a dir, als industrials. El preu estipulat és de 0,45 euros per metre cúbic. Es tracta d'un preu mig entre el que es paga per al mateix concepte a Olot i a Vic. L'alcalde, Ramon Roqué (PSC), ha volgut deixar clar que amb aquesta nova taxa han volgut fer les coses bé i deixar-ho tot en ordre. “No hem arreglat res a ningú”, ha indicat. Segons ell, a la tardor passada, hi va haver una baixada important del cabal del riu Ter i això va fer encendre les alarmes a les indústries del municipi per a les quals l'ús de l'aigua és important en el seu procés productiu. Ara, amb el nou dipòsit, aquests problemes no es repetiran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona