Serveis

Prenen forma els nous accessos al centre d'Olot

Les noves botigues de Mango i Abacus i la nova oficina de turisme en dibuixen un per l'antic hospital

L'ocupació de plaça Mercat amb el quiosc completa el de la plaça del Mig

Durant les últimes setmanes, la configuració del que es pot batejar com la nova porta d'accés al centre d'Olot va prenent forma. Ara, el quiosc de l'antiga plaça Mercat ha obert les portes a la cantonada que dóna al carrer Mulleras i al nou parc dels Coloms del nou edifici, molt a prop, doncs, de la ubicació que havia tingut. És una obertura que es pot considerar simbòlica. D'una banda, completa l'ocupació de tots els locals de la plaça Mercat, després de la recent obertura també d'un bar restaurant just a l'extrem oposat de l'edifici en diagonal. De l'altra, enllesteix la remodelació urbanística del sector del Rengle, conjuntament amb el parc dels Coloms nou i la sortida del pàrquing de Mercadona. És un accés renovat al centre de la ciutat a través de la plaça i de les galeries del Mig.

Un altre dels accessos s'està acabant de configurar amb la nova façana que comportaran per a l'antic hospital de Sant Jaume les botigues que Mango i la cooperativa Abacus hi estan habilitant i la instal·lació de la nova oficina de turisme. Un cop enllestides, modificaran estèticament tot un tram important de la plaça de l'Hospital i del carrer de sant Rafael i, sobretot, la connexió entre aquests dos espais. Aquesta connexió viària, precisament, és el segon accés al centre de la ciutat, en aquest cas, directament cap a l'eix comercial entre el carrer de sant Rafael i la plaça del Carme.

LA XIFRA

985.466
euros
pagaran en quinze anys Mango i Abacus per ocupar un espai de l'antic hospital Sant Jaume.

LA DATA

10.2015
Mes en què
està prevista la inauguració de la nova oficina de turisme, al mateix edifici.

Cànons i inversions

La construcció de les noves botigues de Mango i la cooperativa Abacus comportarà uns ingressos a les arques municipals d'un total de 985.466 euros en quinze anys, segons preveu la concessió administrativa per a la ubicació dels dos locals comercials a l'hospital vell. Mango s'establirà pel costat del carrer de sant Rafel i Abacus, entre el carrer Doctor Fàbrega i la plaça de l'Hospital, configurant un continu comercial a la zona. Sumant la inversió de les obres de construcció de la nova oficina de turisme, que s'inaugurarà l'octubre vinent, a la dels dos nous espais comercials, el total puja a la ratlla dels 900.000 euros. Els responsables dels dos nous espais comercials preveuen obrir per la campanya de Nadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona