Serveis

El mòbil ajuda a pagar la zona blava de Lloret

L'Ajuntament estrena l'aplicació per estacionar sense monedes

L'eina compta els minuts i permet devolucions

Una aplicació per a mòbils permet pagar la zona blava de l'Ajuntament de Lloret de Mar des de principis de juliol. L'Ajuntament ha posat en marxa l'aplicació AparcarE, que ha desenvolupat l'empresa Somintec, que es pot descarregar gratuïtament per a dispositius amb Android i Iphone, o bé accedint al web pklloret.com.

L'eina s'ha de descarregar a l'apartat Play Store del mòbil i registrar-se amb un mínim de dades personals. Un cop s'està registrat, se selecciona l'apartat tiquet i s'ha de triar la zona d'estacionament, el temps, la matrícula del vehicle i el tipus de targeta del pagament.

A Lloret, hi ha unes 430 places de zona blava. L'aplicació permet seleccionar un dels quatre sectors de la zona blava. Al sector A, hi ha 58 places (Agustí Font, 7; Verdaguer, 38 i el passeig Camprodon i Arrieta, 13); al sector B, 168 (carrer dels Mestres, 135 i Can Saragossa, 33); al C, 119 (passeig Ferran Agulló, 100 i al carrer Puerto Rico, 19). Finalment, a la zona D hi ha 90 places, les 61 de l'aparcament de sorra i les 29 de l'asfaltada.

Exactitud

Quan es deixa la zona blava, l'aplicació AparcarE permet recuperar diners. Cal anar a l'apartat devolució i demanar el retorn dels diners. L'aplicació compta els minuts i fa efectiu el pagament en funció de la tarifa. L'Ajuntament destaca que es paguen “els minuts de permanència exactes”. L'aplicació avisa cinc minuts abans del temps reservat i permet ampliar el període de zona blava. Els agents que controlen la zona blava tenen ara unes PDA per saber els vehicles que han utilitzat l'aplicació.

El regidor de Mobilitat, Albert Robert (CiU), destaca l'interès per potenciar les noves tecnologies. “L'Ajuntament està apostant per aplicar totes les potencialitats que ofereixen les noves tecnologies per facilitar i millorar els serveis a la ciutadania”. En els propers mesos, l'Ajuntament bonificarà l'ús de la nova aplicació per a la zona blava.

LA XIFRA

168
places
hi ha al sector B de la zona blava de Lloret, amb les 135 del carrer dels Mestres i les 33 de Can Saragossa.

Reserva de la plaça en línia

A banda de l'aplicació d'AparcarE, l'ajuntament de Lloret s'ha adherit a una plataforma web (parkimeter.es) que permet realitzar la prereserva en línia dels aparcaments municipals –de moment, a dues zones: Can Carbonell i Zona Esportiva–. Els usuaris poden fer la reserva en línia abans d'emprendre el viatge i així s'asseguren el lloc.

El web Parkimeter és disponible en set idiomes i demana introduir dades com el dia d'arribada i tornada i l'adreça de destinació; posteriorment clicant a l'apartat buscar marca a l'usuari els aparcaments més propers a l'adreça introduïda, la distància a peu entre l'aparcament i l'adreça i el preu per dia. També es visualitza un mapa de Lloret amb els aparcaments per facilitar-ne l'ubicació i el l'acompanyament amb Google Maps fins a l'aparcament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.