Serveis

Desencallaran la protectora d'animals a l'Alt Empordà

L'Ajuntament de Figueres i el Consell de l'Alt Empordà redactaran el projecte de construcció del nou centre d'acollida

Volen una solució als “problemes” de les instal·lacions actuals a Figueres

L'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal han acordat desencallar el projecte per construir una nova protectora d'animals a l'Alt Empordà. L'alcaldessa, Marta Felip, i el president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, s'han reunit per “resoldre els problemes que genera el servei d'acollida d'animals pel bé dels veïns que viuen a prop de les instal·lacions que actualment presten aquest servei a Figueres, per millorar-ne l'eficiència i pel bé dels mateixos animals”. En concret, les dues administracions parlen de solucions a “curt i mitjà termini”, arran de la situació de “deficiència” de l'actual centre d'acollida d'animals, a Figueres, que ha generat queixes els últims anys. I fins i tot aquest any ha rebut una multa de 12.000 euros pels lladrucs dels gossos.

La construcció d'una nova protectora a la comarca no és un projecte nou. Però arran de la crisi econòmica era en un calaix. El 2008 s'havia calculat que la construcció d'unes instal·lacions noves costaria més de dos milions d'euros i fins i tot s'havia demanat una subvenció d'1,9 milions la Pla Únic d'Obres i Serveis, però l'obra no es va acabar fent.

Ara, Ajuntament i Consell han acordat que es farà un nou estudi de costos i les vies de finançament possibles per a la construcció. El servei estaria gestionat pel Consell Comarcal, segons el conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Maria Cervera. Per part seva, el regidor de Medi Ambient de Figueres, Francesc Cruanyes, assegura que es tracta d'“oferir amb garanties un servei imprescindible”. Valora positivament la tasca que fins ara ha fet la Societat Protectora d'Animals i Plantes de Figueres, però admet que les actuals instal·lacions “han quedat insuficients i entorpeixen la convivència urbana”. De fet, la decisió arriba després d'una recollida de signatures dels veïns per demanar que es traslladi la protectora.

Avui, Cruanyes ha convocat els portaveus municipals a una reunió per donar a conèixer les condicions actuals de la gossera i per informar-los que s'avança cap a una solució.

LA FRASE

És una situació que no pot esperar, per les molèsties als veïns i per millorar les condicions dels animals
Marta Felip
alcaldessa de figueres

LA XIFRA

2
milions d'euros
s'havien pressupostat per al projecte de protectora a l'Alt Empordà, que estava aturat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia