Serveis

Una targeta per controlar l'accés als contenidors

Ros Roca presentarà en el congrés sobre ‘smart cities' una solució que calcula que incrementarà en un 15% la recollida selectiva

Permetrà separar la brossa dels hotelers i la dels particulars

Contenidors amb un ús restringit a persones autoritzades mitjançant una targeta magnètica. Això és el que proposarà la firma Ros Roca en l'Smart City Expo & World Congress, la principal fira mundial sobre ciutats intel·ligents, que se celebrarà del 17 al 19 de novembre a Barcelona.

Ros Roca, líder mundial en solucions integrals de gestió de residus i neteja urbana, presentarà el seu dispositiu de control Optiacces, una aplicació que té com a finalitat incentivar una separació correcta dels residus per part de l'usuari en el procés de recollida selectiva, destaca en un comunicat la firma amb seu a Tàrrega. A més, permet “establir un control sobre qui utilitza el contenidor, així com si l'usuari exerceix oportunament la selecció de fracció”, destaca el comunicat.

Segons la companyia, aquesta tecnologia podria incrementar fins a un 15% la recollida selectiva en els contenidors situats a la via pública, que actualment són d'accés universal.

“Aquests contenidors intel·ligents incentiven noves pautes d'ús i selecció en el ciutadà, i poden arribar a la mateixa eficàcia que altres sistemes de recollida molt eficients però més intrusius com el porta a porta”, subratlla el customer demand manager de Ros Roca, Domènec Casellas. A més, assegura que, amb aquest sistema, “el contenidor deixa de tenir un accés universal i indiscriminat, i la seva assignació a una comunitat de veïns aporta un control i un sentit de propietat que en dificulta l'ús indegut i estimula una correcta selecció per part de l'usuari”.

En aquest context, la firma defensa que això permetrà incrementar la recuperació en pes d'aquesta fracció majoritària, que ara representa prop del 40% de la recollida selectiva.

Ús ciutadà i hoteler

Els contenidors amb el sistema Optiaccess poden tenir una doble obertura, cosa que permet dividir els residus segons d'on provenen. Així doncs, n'hi hauria un amb un accés controlat i dedicat a l'hostaleria, mentre que n'hi podria haver un altre amb una obertura més petita per a l'ús dels ciutadans i l'accés del qual no seria controlat. “En el cas de la fracció orgànica, podrem reduir dràsticament la proporció d'impropis, ja que actualment s'aboquen molts residus incorrectament”, destaca Domènec Casellas.

Un altre dels avantatges, segons l'empresa, és que l'aplicació registra les dades d'ús dels contenidors i les comunica cada dia a una central de gestió de servei de recollida. Això comporta que es tingui un control a distància dels contenidors i, per exemple, veure cada quan s'utilitzen, cosa que permet optimitzar les rutes de recollida. A més, això també mostra si els veïns n'estan fent un bon ús.

Ros Roca Environment SL, fundada el 1953 i líder en aquest sector, també té centres d'activitat en altres punts d'Espanya, així com al Regne Unit, Alemanya, França, el Brasil, Mèxic, Xile i la Xina.

Prevenció d'incendis

Durant l'Smart City Expo & World Congress, Ros Roca també presentarà altres novetats com ara el sistema Optifill per detectar els possibles incendis i també per afavorir les rutes de recollida. Això ho aconsegueix calculant el nivell d'emplenament dels contenidors i la seva temperatura interior. D'aquesta manera, s'evita que el contenidor es pugui veure desbordat, s'estalvien desplaçaments innecessaris i es detecten possibles incidents a temps.

També presentaran el paquet telemàtic DennisConnect, el primer programari de control de flotes, que es posarà a la venda el 2016. Aquest programari s'integra al xassís i a la carrosseria. Entre altres coses, permet el monitoratge a temps real del quilometratge, de la velocitat, de la càrrega transportada i del nombre de cicles de l'elevador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona