Serveis

Blanes prorroga per segon any la concessió del transport urbà

El contracte amb Transports Pujol va acabar el 2013 i es va acordar per ple l'abril del 2014 que es faria un pla de mobilitat i que el gener del 2016 ja hi hauria una nova concessió

La concessió del transport urbà de Blanes s'ha prorrogat per segona vegada consecutiva a l'empresa Transports Pujol, que va acabar el contracte el desembre del 2013. La pròrroga, que es va aprovar per ple amb el suport del govern (el PSC i CiU), C's i el PP i l'abstenció de Batega i la CUP, va ser molt criticada per ICV-EUiA, que hi va votar en contra i va recordar que precisament l'empresa va portar al jutjat el contenciós perquè no estava d'acord amb la primera pròrroga.

El regidor de la formació Víctor Catalán va recordar que quan es va prorrogar per primer cop, l'abril del 2014, es va acordar que es treballaria en un nou contracte perquè el gener del 2016 ja hi hagués un nou concessionari, cosa que no ha estat així. A més, en aquella pròrroga es van posar com a condicions millores a les línies i l'elaboració d'un pla de mobilitat, condicions que s'han incomplert.

“Nosaltres vam dir que donàvem un vot de confiança i marge per tenir avui un nou concessionari i ens trobem que no hi ha cap nou contracte, sinó que s'allarga una situació que és lesiva per als interessos de l'Ajuntament de Blanes”. Segons el regidor d'ICV-EUiA, la situació del transport urbà de Blanes “és absolutament lamentable”. “Tenim un acord per fer pla de mobilitat i no l'hem fet mai, estem discutint sempre canvis de circulació i no ens asseiem a afrontar els problemes de manera global”, va resumir. El regidor responsable de Mobilitat, Juanjo Navarro (CDC), va dir que no creia que s'hagués fet cap requeriment de millores a la concessionària, sinó que es va fer “una petició”, i va afirmar que l'Ajuntament necessita “temps” per preparar un nou plec de condicions per fer un nou concurs. Amb tot, segons consta en l'acord de ple de l'abril, sí que es feia un requeriment a la concessionària per aplicar millores, com ampliar el servei de la línia 4 entre Blanes i l'estació de trens i mantenir el servei de les línies interurbanes 1 i 6, entre altres demandes.

LA DATA

31.12.13
És el dia
en què va acabar la concessió del transport urbà a Transports Pujol, que està prorrogada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia