Serveis

Arquitectes de renom mundial proposaran com millorar Lloret

El seminari d'urbanistes i experts en paisatgisme forma part del pla de reconversió turística

Començarà demà amb tres dies de trobades amb agents del sector turístic

Un seminari d'arquitectes de renom mundial començarà a treballar demà a Lloret de Mar en el marc del pla de reconversió turística del municipi. L'hotel Guitart Monterrey serà l'escenari, fins dissabte, dia 9, d'una trobada que proposarà accions perquè el municipi millori en el sector turístic català.

Sis experts en urbanisme i del paisatgisme a les ciutats es reuniran tres dies amb líders socials, tècnic de diferents àrees de l'Ajuntament de Lloret i empresaris per conèixer el territori. També hi ha la previsió que es reuneixin amb responsables turístics de les institucions gironines, com ara el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona

A partir de dimarts, i en sessions privades de treball, els professionals començaran a elaborar un document de propostes. Participaran en la trobada sis estudiants d'arquitectura i urbanisme d'arreu de l'Estat, triats per l'associació estatal de tècnics urbanistes, que té la seu a Barcelona. Els estudiants col·laboraran amb els arquitectes del seminari.

Feina “de laboratori”

Les feines dels visitants dels pròxims set dies a Lloret de Mar seran “de laboratori”, indiquen fonts de l'organització. No es preveu que hi hagi cap acte públic per exposar les conclusions de l'estada. L'Ajuntament de Lloret té la intenció de presentar demà el congrés de manera oficial amb una roda de premsa.

La trobada d'urbanisme forma part de les propostes que el primer trimestre de l'any passat van consensuar l'Ajuntament de Lloret, la Generalitat de Catalunya i la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret en la redacció de l'esmentat pla de reconversió (o d'ordenació turística). La iniciativa es considera “pionera” segons la Generalitat a l'hora d'intervenir, de manera integral, a canviar la direcció d'un punt turístic de primera magnitud.

El seminari internacional de turisme s'ha hagut d'endarrerir dos mesos per qüestions d'agenda d'algun dels professionals participants. En l'organització, hi ha participat l'entitat Habitat Professionals Forum (HPF). Inicialment, les sessions de debat a Lloret estaven previstes per al mes de novembre, poc després de la jornada Repensa Lloret, en què professionals estatals de diferents àmbits van plantejar iniciatives per ajudar a millorar la destinació de Lloret. Aquell dia, l'alcalde, Jaume Dulsat (CDC), va mostrar la necessitat que el municipi tingués un pla d'usos comercials.

LA DATA

04.11.15
Va ser
la data de la jornada ‘Repensa Lloret', en què va sorgir la necessitat de fer un pla local d'usos comercials

LA XIFRA

6
experts
mundials arriben a partir d'avui a Lloret per participar en la redefinició de la destinació turística local.

Gairebé 30.000 places hoteleres i 121 establiments

Lloret de Mar (37.618 habitants) és la destinació per excel·lència de la Costa Brava. Segons dades recollides per Lloret Turisme el 2014, Lloret té 29.582 places hoteleres, repartides en 121 hotels: 23 pensions, 14 hotels d'una estrella, 7 de dues estrelles, 36 de tres estrelles, 37 de quatre estrelles i 4 de cinc estrelles. A banda de les places, Lloret disposa de 4 càmpings que sumen 4.001 places, 11 blocs d'apartaments turístics amb un total de 381 places i 2.055 habitatges d'ús turístic que representen, segons el dossier, més de 14.312 places.

Lloret, la cinquena destinació de sol i platja en places hoteleres de l'Estat espanyol, té una superfície de 48 km², 9 kilòmetres de costa, repartits en cinc platges (Canyelles, platja de Lloret –a tocar del passeig Verdaguer–, Fenals, sa Boadella i Santa Cristina). El 2014 va rebre 1.029.316 viatgers i 5.126.145 pernoctacions, i els visitants hi van fer, de mitjana, una estada de 4,5 dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona