Serveis

Escalfen espais públics de Tossa amb biomassa

La instal·lació, activa des de dimarts, farà rebaixar el rebut en energia a la meitat

La nova instal·lació de biomassa de Tossa de Mar ja funciona des de dimarts. Amb les dues calderes de biomassa i la sitja on s'emmagatzema l'estella forestal, el consistori de Tossa preveu gastar la meitat de diners en energia i escalfarà espais públics municipals, la piscina i el pavelló.

La instal·lació de Tossa ha funcionat en període de proves des del mes de gener. Des d'abans-d'ahir, l'Ajuntament l'ha posada en funcionament i s'han desconnectat de dues calderes de gasoil, precisa el regidor d'Urbanisme i d'Equipaments, Manu Mohedano (Tossa Unida, TU). La instal·lació i la gestió de l'equipament aniran a càrrec del Centre Tecnòlogic Forestal de Catalunya, amb el qual l'Ajuntament va signar un conveni a final del 2014.

Potència de 250 kW

La instal·lació comprèn dues calderes, de 250 kW de potència, que són a la planta subterrània de la piscina. La sitja per a l'estella forestal, el combustible que alimenta les calderes, és en un petit edifici annex a les instal·lacions. Amb l'energia generada, Tossa dotarà d'aigua calenta sanitària les instal·lacions de la piscina i del pavelló i escalfarà el recinte de bany.

L'equip de govern de Tossa (TU-ERC) gastava uns 100.000 euros a l'any per instal·lar les instal·lacions. Amb la biomassa, l'estalvi podria ser d'un 50% del cost actual en el futur. “La factura dependrà del consum”, diu Mohedano.

El projecte d'instal·lar biomassa a Tossa, on un 80% del terme municipal és bosc –recorda l'alcaldessa, Gisela Saladich–, ha costat 270.616,48 euros, informa l'Ajuntament. El consistori ha tingut ajuts de la Generalitat (10.400 euros) i de la Diputació de Girona (41.600 euros). “No és només una aposta per la biomassa, és una aposta per les energies renovables”, afirma el regidor.

La instal·lació de Tossa és una de les quatre que preveu el pla de foment de la biomassa per a ús tèrmic a Catalunya a les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona