Serveis

Calella es queda amb quatre guinguetes per a tres quilòmetres de costa

La renúncia d'un nou adjudicatari deixa tres instal·lacions a la platja Gran i una a la Garbí

El govern vol que es valori el nou model a final de temporada

Calella estrenarà finalment quatre de les deu noves guinguetes que va posar a concurs i que representen un canvi de model del servei que es dóna a la platja perquè la concessió és per quinze anys, s'hi podrà cuinar i podran estar obertes durant tot l'any. La renúncia d'un últim adjudicatari comporta perdre una de les quatre estructures que havien d'ocupar un espai a la platja Gran i es manté una única concessió a la Garbí.

En el darrer ple de dilluns, es va reobrir el debat sobre les estructures que es va moure entre el suport unànime de l'equip de govern, de CiU i el PSC, i la crítica més o menys intensa de la resta de grups polítics. El tinent d'alcalde de Seguretat i Serveis de Ciutat, Albert Torrent (CiU), explica que no s'esperaven la renúncia però considera que la valoració del nou model de servei a la platja “s'ha de fer quan acabi la temporada, perquè criticar-ho abans és precipitat i no té cap sentit”. Torrent insisteix que l'aposta pel nou concepte de guinguetes va més enllà de la simple estètica de les estructures a peu de platja. “Hem apostat per una nova oferta més àmplia, de més qualitat i amb noves possibilitats”, assenyala, i respon a les crítiques de la pèrdua de serveis a la costa que “pel que fa a ocupació per metres quadrats, amb instal·lacions més grans, arribem als 1.080 metres quadrats davant dels 1.200 metres quadrats de les deu guinguetes que hi havia fins ara”. Torrent, a més, va defensar en el ple que la resta de serveis a la platja, com per exemple les hamaques i els lavabos, es mantenen. “Estem negociant amb els adjudicataris que instal·lin els lavabos que ja hi havia i si no és possible n'hi posarem uns altres”, comenta. El regidor va afegir-hi que al litoral s'instal·larà la propera temporada una nova caseta de salvament a la platja de Garbí i un nou sistema de megafonia que funcionarà amb energies alternatives i que donarà cobertura a tot el litoral del municipi.

En el decurs del ple, el govern va defensar que les guinguetes es posaran en marxa el dia 4 de juny “perquè estaran enllestides i muntades a finals de maig” i va reiterar que el canvi de model “millorarà l'oferta actual”. Des de l'oposició, el regidor del PP, Josep Maria Pérez Basart, va posar en dubte que s'acomplís el calendari previst i el portaveu d'ICV-EUiA, Sebastián Tejada, va reclamar que els serveis “d'una platja turística com la de Calella” no es veiessin afectats per la reducció del nombre de guinguetes.

LA FRASE

La valoració s'ha de fer quan acabi la temporada, perquè criticar-ho abans no té cap sentit
Albert Torrent (CiU)
TINENT D'ALCALDE DE SERVEIS DE CIUTAT DE CALELLA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona