Serveis

La fibra òptica arribarà a Lloret en un termini d'un mes

Es va aprovar el contracte de subministrament de 5 km de cable que ha d'estar instal·lat en un mes, com a molt

L'Ajuntament de Lloret de Mar ja ha començat a treballar per fer arribar la fibra òptica al municipi, una mancança greu que van posar de manifest els responsables de la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur) en la seva recent visita a Lloret. L'alcalde ja va dir que seria una de les actuacions que s'haurien d'engegar amb celeritat i, de fet, l'Ajuntament va acordar en junta de govern aprovar el contracte de subministrament amb l'empresa Aplicaciones Eléctricas Ene per al subministrament i instal·lació d'aproximadament 5 km de cable de fibra òptica amb els corresponents connectors, fusions i tot el material necessari per un import de 14.531,56 €, IVA a part.

El termini d'execució del contracte no podrà ser superior a un mes des de la data d'adjudicació i es farà en dues fases. Segons va explicar el regidor de Sistemes de la Informació i Telecomunicacions, Albert Robert, ara es farà una primera fase, amb la tirada en què l'empresa distribuirà la fibra de Blanes fins a Roca Grossa, aproximadament. Posteriorment, seran les operadores que llogaran la fibra per donar servei als veïns que ho vulguin. El que s'instal·larà ara és la xarxa bàsica de distribució. La primera empresa que ha mostrat interès a llogar la xarxa de fibra òptica és Vodafone. Robert va defensar la importància de poder fer arribar la fibra òptica al municipi per poder oferir Wi-Fi de qualitat. “Aquest és el primer pas, i molt important, perquè sent el segon municipi turístic no pot ser que no tinguem fibra òptica”, va manifestar.

LA XIFRA

5
km
és la llargada del cable de fibra òptica que es desplegarà des de Blanes fins a l'alçada de Roca Grossa, a Lloret.

LA FRASE

És el primer pas, i molt important, perquè sent el segon municipi turístic de Catalunya no pot ser que no tinguem fibra
Albert Robert

Una recomanació molt clara

Segittur va entregar a l'Ajuntament de Lloret, l'11 de maig, el seu diagnòstic del municipi pel que fa a les tecnologies i les seves recomanacions perquè el municipi sigui “intel·ligent”, un projecte que s'emmarca en el Plan Nacional e Integral de Turismo del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Una de les mancances clau que es reflectien en l'informe era la fibra òptica, que fa anys que es reclama.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona