Serveis

Nova distribució dels regidors de barri a Castelló d'Empúries

El municipi queda dividit en nou zones, una més de les que hi havia fins ara, i s'atribueixen als regidors de l'equip de govern

Anna Gusó s'incorpora al ple

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries va crear la figura dels regidors de barri el novembre del 2015; des de llavors, però, Salvi Güell ha substituït Assumpció Brossa a l'alcaldia i l'equip de govern té ara deu membres, un més dels que hi havia en el govern anterior. Per actualitzar aquesta situació, el ple va aprovar ahir una redistribució de les zones, en va crear una de nova a Empuriabrava, i cada un d'aquests àmbits s'ha atribuït als nous regidors (cinc d'ERC i quatre de CiU) que conformen l'actual govern de Salvi Güell (vegeu gràfic). Al mateix temps, amb aquesta redistribució els regidors del PP, Plataforma Cívica i Udem, que ara són a l'oposició, deixen de tenir la representació als barrís que els havia atribuït l'anterior govern.

Al marge del canvi de govern i del canvi de regidor en algun dels barris, la figura dels regidors de barri era una proposta que tots els grups municipals de Castelló portaven en el seu programa electoral de les eleccions municipals del 2015. Per això es va aprovar per unanimitat la formalització del projecte el novembre passat i també es va aprovar per unanimitat en el ple d'ahir aquesta redistribució. Les competències assignades als regidors de zona continuen sent les que tenien fins ara: recollir peticions, propostes, avisos o queixes dels veïns, i intermediació i diàleg amb les associacions i veïns de l'àmbit assignat.

El ple d'ahir a Castelló d'Empúries també va formalitzar la incorporació al consistori d'Anna Gusó (CiU), en substitució d'Agustí Ribera, que va renunciar al càrrec. Gusó completa, doncs, l'equip de govern, i en aquest sentit ja té assignada la zona 1 (Castelló Nou, polígon industrial El Pla, i parc natural), en espera de les altres atribucions que li donarà l'alcalde els pròxims dies.

Entre els altres punts tractats en la sessió extraordinària del ple d'ahir, també es va aprovar l'adaptació a les noves normatives de l'ordenança de venda no sedentària dels mercats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia