Serveis

El nou govern de Monistrol congela el porta a porta

CDC i ERC rebutgen canviar el sistema de recollida de brossa aquest gener tal com havia previst la CUP

Deixen el 2017 de marge “per estudiar bé la proposta econòmica i de municipalització”

Monistrol de Calders no implantarà aquest gener el sistema de recollida d'escombraries porta a porta que havia previst la CUP i que incloïa també la municipalització del servei. Ho va explicar ahir Sílvia Sánchez, en el que va ser el seu primer dia feiner com a alcaldessa, després que CDC i ERC fessin efectiva la moció de censura contra el govern de la CUP, dissabte passat.

Sánchez va detallar: “No volem córrer per implantar-lo; som més partidaris de triturar-lo per fases, perquè ha generat molts dubtes entre els veïns, sobretot entre la gent gran. Creiem que primer cal fer una tasca d'educació per anar canviant els hàbits dels veïns.”

L'alcaldessa, però, va ressaltar: “No el desestimem, sinó que ens deixem l'any vinent per estudiar bé el sistema i la qüestió econòmica”, ja que el nou govern no té clar que la municipalització que proposa la CUP –que inclou la compra d'un vehicle propi– sigui l'opció més econòmica: “Seria genial poder contractar dos veïns, però tampoc hipotecarem l'economia municipal per dues mitges jornades; cal estudiar-ho bé.”

Tal com va explicar aquest diari el 8 de juny, la CUP proposava implantar el porta a porta i municipalitzar el servei per aquest gener. Segons les seves dades, el sistema gestionat directament per l'Ajuntament tindria un cost anual de 43.000 euros enfront dels 60.000 actuals. També permetria incrementar el percentatge de reciclatge del 25% al 80% –mitjana dels municipis que ja utilitzen el porta a porta–, un fet que, després, té conseqüències directes en la taxa que paga cada veí, que la CUP va calcular que podria baixar dels 110 euros actuals a 80 euros.

Precisament, la CUP volia debatre aquest mes de juliol la proposta amb CDC i ERC amb la idea de lligar un consens abans de la votació del ple, ja que governava en minoria. La moció de censura, però, ha frenat els seus plans. Sánchez va assegurar ahir que, en una hipotètica votació a ple, el seu vot no hauria estat favorable pels motius que va exposar.

“Hi haurà festa major”

Un altre dels temes que poden quedar a mitges és el de la festa major, que se celebra a finals de mes. La comissió que s'havia creat es va dissoldre després de la moció de censura i hi havia veïns que patien per la celebració. Sánchez, ahir, els va calmar: “Hi haurà festa major; potser no seran sis dies com havien previst, però es farà.”

La nova alcaldessa va explicar: “Hi ha gent de l'antiga comissió que m'ha dit que ja no se sentia còmoda, i ho entenc, però també n'hi ha d'altra que ja ha vingut per donar un cop de mà.” Sánchez hi va afegir: “Respectarem tots els actes que ja estiguin tancats, com ho farem amb la resta de temes, perquè una cosa és la política i l'altra, allò que és bo per al poble.” En aquest sentit, va dir que el Camp d'Arqueologia (del 18 al 29 de juliol) i la Fira del Consum Crític EcoMonistrol (16 i 17 de juliol), que organitza el grup de consum La Meuca, “es desenvoluparan igualment”.

LA FRASE

Seria genial donar feina a veïns, però no ens hipotecarem per dues mitges jornades, cal estudiar-ho bé
Sílvia Sánchez
alcaldessa de monistrol de calders


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona