Serveis

Camions d'aigua per abastir un nucli a Mediona

El pou que garantia el subministrament a la zona es va esfondrar l'any passat i el sistema costa 40.000 euros al mes

L'alcalde confia a resoldre el problema en qüestió de dies

El nucli de la Font del Bosc, al municipi de Mediona, s'abasteix d'aigua que arriba en camions al dipòsit municipal. L'alcalde, Servand Casas, va prendre aquesta mesura de manera provisional, atès que el pou que subministrava aigua a la zona es va esfondrar abans de finals de l'any passat. Casas va demanar els permisos per poder obrir un pou nou al costat del que ja hi havia, però la situació de sobreexplotació de l'aqüífer de Carme-Capellades ha anat ajornant l'aprovació de la demanda municipal fins que ha arribat l'estiu.

“A l'estiu aquest nucli triplica la seva població i passem dels 900 als més de 3.000 habitants a la Font del Bosc”, explica Casas. Els camions que transporten l'aigua fins al dipòsit han arribat a ser insuficients, segons Casas, en determinats moments, i suposen una despesa aproximada de 20.000 euros cada quinze dies. L'alcalde de Mediona no entén que l'Agència Catalana de l'Aigua no es pugui fer càrrec de la “situació d'emergència” que viuen els habitants de la zona, que, a determinades hores, han vist durant mesos que se'ls restringia l'accés a l'aigua.

Servand Casas confia que la setmana vinent el problema podria començar a tenir una solució amb l'aprovació del permís de perforació. “Dimarts creiem que tindrem els permisos per començar a treballar.” A partir d'aleshores s'hauran de fer les proves de salubritat de l'aigua i l'objectiu de l'Ajuntament és començar a garantir el servei a principis d'agost.

Ni més ni menys

“No demanem més aigua –diu l'alcalde de Mediona–, però tampoc menys.” El seu objectiu és garantir l'aigua potable a un nucli de població que fins ara ja en tenia.

El projecte de perforació i impermeabilització del nou pou costarà uns 230.000 euros, que l'Ajuntament ja va demanar abans de final d'any. Casas assegura que tindrà el suport de la Diputació de Barcelona i l'ACA per fer front a aquest projecte i confia que les proves de salubritat que es faran amb la perforació d'investigació sortiran bé i ja es podran començar a aprofitar les extraccions de prova per subministrar aigua a la població.

La perforació del nou pou també permetrà als tècnics garantir una millor qualitat
de l'aigua, segons explica Casas, sense interferir gens en el total del consum. La Font del Bosc està situada sobre l'aqüífer de Carme-Capellades, un dels més sobreexplotats de l'àrea de Barcelona i que ha generat diversos moviments socials de defensa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona