Infraestructures i serveis

Seguretat

Dos vigilants municipals comencen a patrullar per primer cop a Besalú

Els nous agents, que es coordinen amb els Mossos d'Esquadra, tenen sobretot una funció dissuasiva, però poden posar multes

Besalú ha estrenat aquesta setmana el servei de vigilants municipals, una mena de policia local (un cos que la llei no permet tenir als municipis petits, com aquest) però sense armes de foc i coordinat amb els Mossos d'Esquadra. De moment, l'equip està format per dos homes, amb la missió d'informar i vetllar perquè es compleixin les ordenances, així com vigilar els equipaments públics. “Tenen la potestat de sancionar els infractors, però la seva funció és sobretot dissuasiva”, afirma el regidor Dani Balés.

Els dos vigilants besaluencs amb rang d'autoritat són Quim Varon i Marc Vernet, de Vilablareix i Figueres, respectivament, que han aconseguit la feina després de superar les vuit proves, teòriques i pràctiques, de què constava el concurs oposició per escollir entre la vintena de persones que s'hi havien presentat. Ni l'un ni l'altre tenen experiència en aquesta feina i tot just estan temptejant el terreny. “Una de les feines principals serà regular el tema de l'aparcament al nucli antic”, ens deien dilluns, poques hores després del debut. De moment se'ls distingeix perquè porten un polo amb una inscripció identificativa i no serà fins al mes que ve que disposaran de l'uniforme definitiu. No porten armes de foc, però l'Ajuntament no descarta equipar-los, si és necessari, amb el que permet la llei: una porra, un esprai d'autodefensa i manilles.

LA FRASE

Tenen la potestat de sancionar els infractors, però la seva funció és sobretot dissuasiva
Dani Balés
REGIDOR DE VIA PÚBLICA DE BESALÚ

Banyoles destina dos agents cívics a la vora de l'estany

Dos agents cívics (un noi i una noia) estan vigilant aquest estiu la vora de l'estany de Banyoles, contractats per l'Ajuntament. Treballen sobretot a la zona de la Caseta de Fusta (l'espai de bany públic) per torns, entre les onze del matí i les vuit del vespre.

El regidor de Via Pública, Lluís Costabella, explica que es tracta dels agents cívics que habitualment recorren la ciutat, però que aquest any, durant la temporada turística, se situen sobretot a la vora de l'estany, que és la part del municipi més freqüentada pels visitants. El servei depèn de la policia local. Els dos agents es cuiden de detectar conductes incíviques –han indicat des de l'Ajuntament–, com ara l'estacionament de vehicles en llocs on està prohibit, els grafits, la destrossa de mobiliari urbà, “actituds inadequades dels propietaris d'animals de companyia”, bretolades, etc., que comuniquen a la policia. “Els vigilants –hi afegeixen– intenten un canvi d'hàbits en conductes incíviques, informen el ciutadà del contingut de les ordenances” i faciliten informació als visitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona